Vesti
Politika

Oebs: Da izbori proteknu mirno i regularno

"Nadamo se da će izbori proteći mirno i regularno", poručuju iz misije Oebsa koja će u nedelju imati svoje predstavnike samo na biračkim mestima u četiri opštine na severu Kosova.
Oebs: Da izbori proteknu mirno i regularno
Senad Šabović (Foto Kim arhiva)

Misija Oebsa će za lokalne izbore u nedelju 22. oktobra imati 220 svojih članova na biračkim mestima u opštinama Severna Mitrovica, Zvečan, Leposavić i Zubin Potok. Ova misija pruža tehničku podršku u opštinskim izbornim komisijama, kaže za RTV Kim portparol Senad Šabović.

„Naše osoblje će biti na terenu na svim biračkim mestima, imaćemo oko 220 ljudi u nedelju. Okvir i format je isti kao juna 2017 godine. Sve je spremno sa naše strane, obaljene su sve tehničke pripreme, obuka osoblja tokom nedelje“.

Portparol Oebsa očekuje da u nedelju sve protekne regularno.

„Nadamo se da izbori proteknu mirno i regularno, kao što je to bilo juna. Apelujemo na aktere da učine sve da to bude tako i da pomognemo glasačima da ostvare svoje pravo na izborima“, kazao je Šabović.Ostale vesti

“Profesionalno ubistvo prepušteno amaterskoj istrazi”
"Ako stvar posmatramo apstraktno, imamo jedno profesionalno ubistvo koje je prepušteno amaterskoj istrazi", kazao je novinar i bivši direktor Radio Beograda Milivoje Mihajlović govoreći o ubistvu Olivera Ivanovića. Oliverov bratanac, Aleksandar Ivanović, ističe da je u Beogradu mrak kada je istraga u pitanju, "jedino što imamo je postupak koji se vodi u Prištini, a on je poprilično nesrećan".
  • 15.01.2021
Srpska lista predala spisak kandidata za izbore
Predstavnici Srpske predali su kandidaturu za predstojeće vanredne parlamentarne izbore Centralnoj izbornoj komisiji u Prištini. "Duboko sam uveren, znam, da će Srpska lista i ovoga puta osvojiti svih deset mandata”, poručio je predsednik SL Goran Rakić.
  • 15.01.2021
Stano: Petković bio odgovarajuće najavljen, poštovati dogovor
Portparol EU Peter Stano u izjavi za Tanjug kaže da je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković bio najavljen za posetu Kosovu na "odgovarajući način, u skladu sa modalitetima koje su dogovorile obe strane”, apostrofirajući obavezu poštovanja dogovora postignutog u okvru dijaloga Beograda i Prištine o posetama zvaničnika.
  • 14.01.2021
Vjosa Osmani na zajedničkoj listi sa Samoopredeljenjem
Pokret Samoopreeljenje će u svoju izbornu listu za predstojeće glasanje 14. februara uvrstiti i građansku inicijativu v.d. predsednika Kosova Vjose Osmani.
  • 14.01.2021
Srpska lista: EU da reaguje na kršenje sporazuma o slobodi kretanja
Srpska lista je najoštrije osudila odluku kosovskih vlasti da ne dozvole direktoru Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petru Petkoviću da danas obiđe poplavama ugrožena srpska domaćinsktva na Кosovu.
  • 14.01.2021
Hoti: Konačan sporazum sa Srbijom uključuje međusobno priznanje

Aktuelni kosovski premijer Avdulah Hoti, napisao je na svom Fejsbuk profilu da se dijalog sa Srbijom, kako je rekao, vodi sa jasnim principima i da konačan sporazum uključuje međusobno priznanje.

  • 14.01.2021