Vesti
Politika

Oebs: Da izbori proteknu mirno i regularno

"Nadamo se da će izbori proteći mirno i regularno", poručuju iz misije Oebsa koja će u nedelju imati svoje predstavnike samo na biračkim mestima u četiri opštine na severu Kosova.
Oebs: Da izbori proteknu mirno i regularno
Senad Šabović (Foto Kim arhiva)

Misija Oebsa će za lokalne izbore u nedelju 22. oktobra imati 220 svojih članova na biračkim mestima u opštinama Severna Mitrovica, Zvečan, Leposavić i Zubin Potok. Ova misija pruža tehničku podršku u opštinskim izbornim komisijama, kaže za RTV Kim portparol Senad Šabović.

„Naše osoblje će biti na terenu na svim biračkim mestima, imaćemo oko 220 ljudi u nedelju. Okvir i format je isti kao juna 2017 godine. Sve je spremno sa naše strane, obaljene su sve tehničke pripreme, obuka osoblja tokom nedelje“.

Portparol Oebsa očekuje da u nedelju sve protekne regularno.

„Nadamo se da izbori proteknu mirno i regularno, kao što je to bilo juna. Apelujemo na aktere da učine sve da to bude tako i da pomognemo glasačima da ostvare svoje pravo na izborima“, kazao je Šabović.Ostale vesti

Hoti prepustio upravljanje vladom svojoj zamenici
Kosovski premijer, Avdulah Hoti, nakon što potvrđeno da je pozitivan na korona virus, prepustio je upravljanje vladom svojoj zamenici Aljbuleni Baljaj-Haljimaj, članici Socijaldemokratske inicijative, javljaju prištinski mediji.
  • 05.08.2020
Haradinaj ne podržava Hotija u dijalogu s Beogradom

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj ponovo je izrazio neslaganje prema načinu na koji je prištinska strana pristupila obnovljenom dijalogu s Beogradom, istakavši da premijer Avdulah Hoti privatizuje taj proces.

  • 05.08.2020
U Prištini u petak o nacrtu zakona o vrednostima OVK
Poslanici kosovske skupštine razmatraće u petak 7. avgusta nacrt zakona o zaštiti ratnih vrednosti bivše Oslobodilačke vojske Kosova, uprkos pozivima stranih diplomata i predstavnika Srba da će njime biti ugrožena sloboda govora i da će pojačati ionako postojeći strah kod svih nealbanskih etničkih zajednica na Kosovu.
  • 04.08.2020
Stano: Dijalog vodi EU, pozdravljamo inicijative SAD

Portparol Evropske unije u Briselu Peter Stano izjavio je da su predstavnici Prištine i Beograda, uz domaćine Miroslava Lajčaka i Žozepa Borelja jedini učesnici dijaloga o Kosovu, a da EU sarađuje sa Vašingtonom, sa kojim ima iste ciljeve u regionu.

  • 04.08.2020
Hiseni najavljuje konkretno uključivanje SAD u dijalog
Koordinator kosovske vlade u dijalogu sa Beogradom Skender Hiseni izjavio je da očekuje konkretno uključivanje Sjedinjenih Američkih Država u taj proces, dodajući da je u razgovoru sa američkim zvaničnicima u Vašingtonu uočio "nepokolebljivu posvećenost podršci dijalogu započetom u Briselu".
  • 04.08.2020
Hiseni pozvao Palmera da SAD aktivno prisustvuje Briselskom dijalogu
Kosovski koordinator u procesu dijaloga sa Srbijom Skender Hiseni sastao se danas u Vašingtonu sa specijalnim izaslanikom američkog državnog sekretara za Zapadni Balkan Metju Palmerom, koji je Hiseniju naglasio da SAD ceni konstruktivnu posvećenost vlade i svih kosovskih institucija u procesu dijaloga.
  • 03.08.2020