Vesti
Politika

Odžana sednica Vlade Kosova, odobreno više predloga

Vlada Kosova odobrila je danas predlog ministra finansija Hekurana Muratija o dodeli 15 miliona evra za nabavku lekova i vakcina protiv kovida-19.
Odžana sednica Vlade Kosova, odobreno više predloga
Vlada Kosova (Foto Kim)

„Ovaj sporazum ima ukupnu vrednost od 15 miliona evra i nastavak je osnovnog sporazuma potpisanog 29. juna prošle godine, koji je imao za cilj da preduzme neophodne korake za odgovor na pandemiju kovid-19. Finansijska sredstva namenjena su za podršku i distribuciju vakcina, kao i deo za osnovne lekove za kovid“, rekao je Murati.

Osim ovog predloga, vlada je odobrila i petogodišnju strategiju u oblasti vladavine prava, kao i Komisiju za priznavanje statuta bivših osuđenika i politički progonjenih.

Jednoglasno je izglasan i predlog odluke o dodeli budžetskih sredstava za graničnu polisu za dijasporu.Ostale vesti

Pahor: Prevazići nesporazume i nastaviti dijalog
"Dijalog nije jednostavan i može se doći do kraja ukoliko postoji politička volja dveju strana", poručio je u Prištini slovenački predsednik Borut Pahor.
  • 29.11.2021
Pahor stigao u Prištinu
U Predsedništvu Kosova počeo je sastanka predsednice Vjose Osmani i predsednika Slovenije Boruta Paroha. 
  • 29.11.2021
Vučić: Srbija ne treba da prizna Kosovo
"Srbija ne treba da prizna samoproglašenu nezavisnost Kosova, već treba da se bori koliko je moguće politički i da čuva mir, da zemlja ide napred, da bi mogla jasno da kaže sve što danas može da kaže", izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
  • 29.11.2021
Diplomatske misije u Prištini upozorile na oprez zbog mogućih napada

Diplomatske misije u Prištini upozorile su svoje osoblje da izbegavaju gužve i velike tržne centre jer, prema njihovim saznanjima, postoji rizik od mogućeg napada do 30. novembra.

  • 28.11.2021
Odbijen zahtev kosovskih ministara da posete Preševsku dolinu
Srbija je rano jutros odbila zahtev kosovskih ministara da posete Medveđu, Bujanovac i Preševo. Ministri Ljiburn Aljiu, Hekuran Murati, Arberie Nagavci i Hajrula Čeku podneli su zahtev zu posetu 27. i 28. novembra.
  • 27.11.2021
Rama: Glasao bih
Premijer Albanije Edi Rama izjavio je nakon sastanaka sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem u Elbasanu da će glasati "za" ujedinjenje sa Kosovom, kad god bude napravljen demokratski i miran referendum.
  • 26.11.2021