Vesti
Politika

Održana konvencija Srpske liste u Šilovu

Predstavnici Srpske liste pozvali su Srbe u Šilovu da  6. oktobra na izbore izađu jedinstveno. Istakli su da ovo nisu obični izbori, već “referendum na kojem se odlučuje da li ćemo ostati uz svoju državu Srbiju ili nas na ovim prostorima neće biti”.
Održana konvencija Srpske liste u Šilovu
Konvencija Srpske liste u Šilovu (Foto: RTV Puls)

U punoj sali Doma kulture u Šilovu predstavnici Srpske liste i kandidati za poslanike, pozvali su Srbe u Kosovskom Pomoravlju na jedinstvo. Kandidat i potpredsednik Srpske liste, Igor Simić poručio je da "svi oni koji glasaju za Srpsku listu, daju svoj glas za opstanak i ostanak na ovim prostorima".

“Pred svakim od nas, svakoga dana je stotine izbora, ali se sve svodi na jedno: hoćemo li biti ljudi ili neljudi, hoćemo li stati uz svoju državu Srbiju. Barjak Srpske liste je dovoljno veliki da primi sve one kojima je interes srpskog naroda na prvom mestu", rekao je prvi na listi kandidata i potpredsednik Srpske liste Igor Simić.

Potpredsednik Srpske liste Dalibor Jevtić rekao je da više nema podele na sever i jug. Istakao je da su "ovi izbori važni da se održi veza sa Srbijom".

"Od Klokota do Kamenice, od Štrpca do Leposavića, od Goraždevca do Gnjilana i Šilova, Srbi na Kosovu i Metohiji imaju jedno ime i prezime, a to je Srpska lista. Danas kandidati Srpske liste, bilo da dolaze iz Kosovske Mitrovice ili Gračanice imaju jedan isti cilj, a to je jedinstvo i čvrsta veza sa našom državom Srbijom", rekao je Jevtić.

Pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića Moravcima je preneo prvi čovek Srpske liste Goran Rakić, koji je poručio okupljenima da "zna da se ne živi dobro i da ne želi da obeća, poput drugih, da će 7. oktobra sve biti mnogo bolje".

“Ali, budite uvereni da će naši poslanici već 7. oktobra braniti interese svakog Srbina na Kosovu i Metohiji u Skupštini u Prištini, a ne na ulici kao što su to neki drugi naučili da rade", rekao je Rakić.

Član Predsedništva Srpske liste Srđan Popović poručio je Srbima u Šilovu da je ovoj zajednici potrebno osvajanje svih deset mandata.

"Verujte mi da su ovi izbori možda i najbitniji do sada i da svi moramo veoma ozbiljno shvatiti sve ovo jer ako nam ode jedan jedini mandat oni mogu sa tim mandatom da trguju. Taj jedan mandat njima znači kao nama svih 10 i to im ne smemo dozvoliti , moramo da pokažemo koliko smo ozbiljni i 6. oktobra da pobedimo", poručio je Popović.

Poljoprivredni proizvođač iz Kmetovca, Zoran Nasković, koji se prvi obratio okupljenima pozvao je svoje sugrađane da glasaju za Srpsku listu.

"Period iza nas je bio težak, ali smo se mi obratili na pravu adresu i rezultati tog rada su već vidljivi. Nedelja nam predstoji i ja znam šta ću tada raditi, ali pozivam i vas da se priključimo i podržimo Srpsku listu", rekao je Nasković i dodao da će "sigurno opravdati poverenje koje im država bude ukazala".

Predizborni skup Srpske liste u Šilovu svojom igrom i pesmom uveličali su i članovi ansambla "Venac" u Gračanici.Ostale vesti

Lajčak: Dijalog vraćen na pravi put
Nakon današnjeg video-sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vućićem i kosovskim premijerom Avdulahom Hotijem, specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, kazao je da je dijalog Beograda i Prištine vraćen na pravi put.
  • 12.07.2020
Vučić: Dijalog nastavljen, određene teme za Brisel
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji putem video-linka učestvovao na trilateralnom sastanku Evropske unije, Beograda i Prištine, istakao je da je dijalog nastavljen, kao i da su dogovrene teme za sastanak u Briselu.
  • 12.07.2020
Borelj pred konferenciju: Ovde smo da probamo ponovo
Dijalog Beograda i Prištine na visokom političkom nivou nastavljen je nakon 20 meseci pauze video-konfrencijom u kojoj učestvuju predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kosovski premijer Avdulah Hoti, šef diplomatije EU Žosep Borelj i specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak.
  • 12.07.2020
Umesto za stolom, danas video konferencija

Umesto planiranog nastavka dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, danas se održava video konferencija, pošto je kosovski premijer Avdulah Hoti otkazao dolazak.

  • 12.07.2020
Grenel: Bajden politizuje dijalog Beograda i Prištine
Specijalni izaslanik Bele kuće za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel optužio je bivšeg potpredsednika SAD Džoa Bajdena da politizuje pregovore između dve strane i time garantuje da neće biti postignut napredak po tom pitanju pre novembra, kada se održavaju predsednički izbori u SAD.
  • 11.07.2020
Posle povlačenja taksi stvorili su se nakon dužeg vremena uslovi za oživljavanje dijaloga Beograda i Prištine. U prošlosti je bilo mnogo rokova, ali je teško govoriti o dinamici i modalitetu rešenja, rekao je za RTS Dragan Đukanović iz Centra za spoljnu politiku.
  • 11.07.2020