"Odnosi sa Srpskom listom pogoršani zbog Beograda"

Odlazeći kosovski premijer Ramuš Haradinaj izjavio je da je Srpska lista "instrumentalizovana od strane Beograda, da je to greška i da zvanični Beograd treba da dozvoli Srpskoj listi i kosovskim Srbima da budu samostalni".

Podeli ovaj članak sa:
 • Ramuš Haradinaj (Foto arhiva Kim)

"Oni ne mogu da prenose viziju i da štite poziciju zvaničnog Beograda. Zbog toga je došlo do kvarenja odnosa sa vladom Kosova. Mi se nismo posvađali sa Srpskom listom zbog kosovskih Srba, već smo pokvarili odnose zbog odnosa sa zvaničnim Beogradom", rekao je Ramuš Haradinaj na konferenciji za medije na kojoj je predstavio rezultate rada kosovske vlade u njegovom mandatu.

Haradinaj tvrdi da i sledeću kosovsku vladu čeka takva realnost.

"Nemoguće je da Srpska lista štiti stavove zvaničnog Beograda na Kosovu. Oni treba da štite stavove kosovskih Srba i ako bi išli tim putem uveren sam da bi pronašli saradnju. Ali je problem pronaći saradnju vlade Kosova sa stavovima zvaničnog Beograda", kaže Haradinaj.

Haradinaj savetuje Srpsku listu da razmišljaju o sebi i Srbima na Kosovu a ne zvaničnom Beogradu.

"Zvaničan Beograd razmišlja za sebe i neka vodi svoju politiku ali da ne zloupotrebljava Srpsku listu", naveo je Haradinaj.

Ostale vesti

 • Kurti o

  Kurti o "mini Šengenu": Ishitren korak

  Vođa pokreta Samoopredeljenje i kandidat za kosovskog premijera Aljbin Kurti ocenio je ishitrenim sastanak Aleksandra Vučića, Edija Rame i Zorana Zaeva u Ohridu prošlog vikenda, istakavši da je zvanična Albanija trebalo da sačeka formiranje nove kosovske vlade, a ne da žuri na sastanke u Novom Sadu i Ohridu.

 • Čeka se odluka Vrhovnog suda

  Čeka se odluka Vrhovnog suda

  Tri kanadidata Samoopredeljenja i jedan iz Demokratskog saveza Kosova žalili su se Vrhovnom sudu, zbog odluke IPŽP-a da poništi glasove iz Srbije, čime su dovedeni u pitanje njihovi mandati poslanika u parlamentu, piše Zeri.

 • Dačić: Samo kompromisno rešenje obezbeđuje trajni mir

  Dačić: Samo kompromisno rešenje obezbeđuje trajni mir

  Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da samo kompromisno rešenje postignuto dijalogom Beograda i Prištine, uz podršku međunarodne zajednice, može da obezbedi trajni mir i stabilnost. Dačić je istakao da je partnerski odnos sa NATO-om važan element državne politike Srbije.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane