Vesti
Politika

Odloženi protesti opozicije u Prištini

Trojica lidera parlamentarne opozicije u kosovskom parlamentu, Ramuš Haradinaj, Fatmir Ljimaj i Visar Imeri, odlučili su da odlože novi protest opozicije za 28. novembar.
Odloženi protesti opozicije u Prištini
Nedavni protesti opozicije (Foto Kim)

Uprkos najavama, preneli su prištinski mediji, danas u Prištini protesta opozicije neće biti.

"Ono što je važno je da ćemo se 28. novembra ponovo videti na trgu", izjavio je Haradinaj.

Haradinaj je rekao da je za sve što se juče dešavalo na prištinskom trgu odgovoran premijer Isa Mustafa. Haradinaj je najavio i, kako je rekao, nove korake u protestima protiv sporazuma o Zajednici srpskih opština, kao i sporazuma o razgraničenju sa Crnom Gorom.

Lider Samoopredeljenja Visar Imeri je rekao da opozicija neće odustati od svojih  zahteva i pozvao političare da ne bude instrument u rukama politike.

I lider Inicijative Fatmir Ljimaj je rekao da će se njihov otpor sporazumima i dalje nastaviti.Ostale vesti

CIK: Izborna kampanja za drugi krug izbora trajaće pet dana
CIK je usvojio operativni plan za organizaciju drugog kruga izbora za gradonačelnike opština na Kosovu i odlučio da izborna kampanja traje pet dana, od 8. do 12. novembra, saopštio je portparol CIK-a Valjmir Elezi.
  • 22.10.2021
Osmani: Dva ruska zvaničnika proglašena personama non grata
"Dva zvaničnika Kancelarije za vezu Ruske Federacije na Kosovu proglašena su personama non grata zbog njihove štetne aktivnosti koja je narušila nacionalnu bezbednost i ustavni poredak Kosova", navodi se u objavi na Fejsbuku predsednice Kosova Vjose Osmani.
  • 22.10.2021
Petković i Ajgner o položaju Srba i dijalogu BG i PR
O položaju srpskog naroda na Kosovu, problemima sa kojima se svakodnevno susreću, nastavku dijaloga Beograda i Prištine, danas su razgovarali direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković i specijalni poverenik za Zapadni Balkan Saveznog ministarstva za evropske i međunarodne poslove Republike Austrije Johanes Ajgner.
  • 22.10.2021
Vlast i opozicija na Kosovu: Cilj dijaloga međusobno priznanje sa Srbijom
Status kvo u kojem se nalazi briselski dijalog ne odgovara nijednoj strani, a ponajmanje Kosovu koji je najveći gubitnik, posebno u vidu priznanja nezavisnosti, navodi Kosovski demorkatski institutu (KDI) u svom najnovijem izveštaju. O ovom dokumentu, ali i o budućnosti dijaloga Kosova i Srbije govorili su predstavnici najjačih političkih partija na Kosovu.
  • 22.10.2021
Članovi GI Narodno jedinstvo u Klokotu pristupili Srpskoj listi
Nijedan od tri kandidata za gradonačelnika Klokota, nije uspeo da osvoji dovoljan broj glasova u prvom krugu lokalnih izbora održanih u nedelju 17. oktobra. Kandidat GI Narodno jedinstvo Saša Mirković sa ostalim članovima svoje inicijative, danas je pristupio Srpskoj listi i pozvao svoje glasače da u sledećem krugu izbora svoj glas daju Srpskoj listi.
  • 21.10.2021
CIК: Ponavlja se prebrojavanje glasova na 23 biračka mesta
Centralna izborna komisija odlučila je da se ponovo prebroje glasovi sa 23 biračka mesta za lokalne izbore koji su održani 17. oktobra.
  • 21.10.2021