Vesti
Politika

Odložena skupštinska rasprava o spoljnoj politici

Zbog odsustva premijera Kosova Aljbina Kurtija i ministarke spoljnih poslova i dijaspore Donike Gervale, skupštinska rasprava o spoljnoj politici je odložena.
Odložena skupštinska rasprava o spoljnoj politici
Skupština Kosova (Foto Kim)

Šef poslaničke grupe DPK Abeljard Tahiri, koji je i inicijator debate na ovu temu, rekao je da je besmisleno diskutovati bez prisustva nosioca spoljne politike Kosova.

„Debata o spoljnoj politici nema smisla da se vodi a da ne budu prisutni ministar spoljnih poslova i premijer, o nekim pitanjima koja nas i dalje brinu očekujemo da imamo odgovore od premijera i ministra spoljnih poslova. U dogovoru sa ostalim poslaničkim grupama, odlučili smo da se ova rasprava održi na sledećoj sednici uz prisustvo premijera i ministra“, rekao je Tahiri na današnjoj plenarnoj sednici.

Premijer Kosova Aljbin Kurti boravi u zvaničnoj poseti Norveškoj, dok ministarka spoljnih poslova i dijaspore Donika Gervala zajedno sa predsednicom Kosova Vjosom Osmani boravi u Kataru.

 Ostale vesti

Vejvoda: Srbija ne može da zadrži neutralnost
Visoki saradnik Instituta za društvene nauke u Beču Ivan Vejvoda izjavio je da Srbija ne može da zadrži neutralnost, navodeći da je Srbija išla u NATO do 2004. godine, i da su za vreme premijera Zorana Đinđića počeli razgovori oko ulaska u punopravno članstvo Alijanse, "ne zanemarujući nipošto zločin koji je učinjen".
  • 28.06.2022
Nakon Prištine, Lajčak i u Beogradu
Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja zapadnog Balkana Miroslav Lajčak posetiće Beograd od 29. juna do 1. jula, saopštila je danas mreža EU info.
  • 28.06.2022
Lajčak: Rešavanje pitanja nestalih ostaje hitno

Izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak objavio je na Tviteru da je posetio Resursni centar za nestala lica u Prištini i naveo da je hitno rešavanje sudbine više od 1.600 ljudi.

  • 28.06.2022
Završen pretres PO Opštine Peć u Goraždevcu
Policija Kosova napustila je Goraždevac zajedno sa danas uhapšenim Miloradom Đokovićem, nakon što je izvršena premetačina i pretres Privremenog Organa za Peć koji se nalazi u Goraždevcu. Tom prilikom blokiran je kompletan centar Goraždevca, čak ni novinari Radio Goraždevca nisu mogli da pristupe svojim prostorijama.
  • 27.06.2022
Policija blokirala centar Goraždevca
"U toku je blokada centra Goraždevca od strane Kosovske policije. Razlog je nepoznat, ali se pretpostavlja da ima veze sa popodnevnim hapšenjem stanovnika Vitomirice zbog sumnje da je učestvovao u ratnim zločinima 1999. godine", rekao je za RTV Kim novinar Radio Goraždevca Damjan Portić.
  • 27.06.2022
Spreman operativni plan KP za obeležavanje Vidovdana
Kosovska policija (KP) je saopštila da je preduzela sve mere za upravljanje bezbednosnom situacijom pre, za vreme i posle obeležavanja Vidovdana.
  • 27.06.2022