Vesti
Politika

Odložena sednica u Klokotu

Svečana sednica SO Klokot, koja je trebalo da se održi danas, odložena je za petak. Razlog odlaganja je nedostatak kvoruma.
Odložena sednica u Klokotu
Foto Klokot radio

Na planiranoj sednici novoizabrani odbornici kao i gradonačelnik Srećko Spasić trebalo je da polože zakletvu kako bi se verifikovao njihov mandat. Sednici je prisustvovalo 7 od ukupno 15 odbornika, pa je ista odložena za petak.

Novoizabrani gradonačelnik Srećko Spasić potvrdio je za radio Klokot da je sednica odložena zbog nedostatka kvoruma.

„Sednica je odložena jer nije bilo kvoruma. Na sednicu nisu došli odbornici Samostalne liberalne stranke, Demokratske partije Kosova kao i Alijanse za budućnost Kosova. Nakon konsultacija sa ministarstvom za lokalnu samoupravu odlučili smo da sednicu odložimo za petak“, rekao je Spasić.

Današnjoj sednici pored odbornika „Srpske“, Demokratskog saveza Kosova, „Narodnog jedinstva“ i „Zajedničke budućnosti“, prisustvovali su i predstavnici Kancelarije EU na Kosovu, OSCE-a, ministarstva za lokalnu samoupravu i administraciju kao i ministar rada Nenad Rašić.

Za razliku od Klokota, u Ranilugu i Novom Brdu gradonačelnici Gradimir Mikić i Svetislav Ivanović i novoizabrani odbornici preuzeli su danas dužnost.

Konstitutivna sednica u opštini Parteš biće održana 26. ili 27. decembra.Ostale vesti

CIK: Izborna kampanja za drugi krug izbora trajaće pet dana
CIK je usvojio operativni plan za organizaciju drugog kruga izbora za gradonačelnike opština na Kosovu i odlučio da izborna kampanja traje pet dana, od 8. do 12. novembra, saopštio je portparol CIK-a Valjmir Elezi.
  • 22.10.2021
Osmani: Dva ruska zvaničnika proglašena personama non grata
"Dva zvaničnika Kancelarije za vezu Ruske Federacije na Kosovu proglašena su personama non grata zbog njihove štetne aktivnosti koja je narušila nacionalnu bezbednost i ustavni poredak Kosova", navodi se u objavi na Fejsbuku predsednice Kosova Vjose Osmani.
  • 22.10.2021
Petković i Ajgner o položaju Srba i dijalogu BG i PR
O položaju srpskog naroda na Kosovu, problemima sa kojima se svakodnevno susreću, nastavku dijaloga Beograda i Prištine, danas su razgovarali direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković i specijalni poverenik za Zapadni Balkan Saveznog ministarstva za evropske i međunarodne poslove Republike Austrije Johanes Ajgner.
  • 22.10.2021
Vlast i opozicija na Kosovu: Cilj dijaloga međusobno priznanje sa Srbijom
Status kvo u kojem se nalazi briselski dijalog ne odgovara nijednoj strani, a ponajmanje Kosovu koji je najveći gubitnik, posebno u vidu priznanja nezavisnosti, navodi Kosovski demorkatski institutu (KDI) u svom najnovijem izveštaju. O ovom dokumentu, ali i o budućnosti dijaloga Kosova i Srbije govorili su predstavnici najjačih političkih partija na Kosovu.
  • 22.10.2021
Članovi GI Narodno jedinstvo u Klokotu pristupili Srpskoj listi
Nijedan od tri kandidata za gradonačelnika Klokota, nije uspeo da osvoji dovoljan broj glasova u prvom krugu lokalnih izbora održanih u nedelju 17. oktobra. Kandidat GI Narodno jedinstvo Saša Mirković sa ostalim članovima svoje inicijative, danas je pristupio Srpskoj listi i pozvao svoje glasače da u sledećem krugu izbora svoj glas daju Srpskoj listi.
  • 21.10.2021
CIК: Ponavlja se prebrojavanje glasova na 23 biračka mesta
Centralna izborna komisija odlučila je da se ponovo prebroje glasovi sa 23 biračka mesta za lokalne izbore koji su održani 17. oktobra.
  • 21.10.2021