Vesti
Politika

Odgovor Kancelarije za KiM na protest u Vrbovcu

Predstavnici Kancelarije za Kosovo i Metohiju istakli su da je situacija u Vrbovcu, u opštini Vitina, prilika da na licu mesta provere sve navode građana koji protestuju već devet dana, kao i rad čelnika lokalnih institucija.
Odgovor Kancelarije za KiM na protest u Vrbovcu
Sa protesta (Foto Kim)

Odgovarajući na pitanje naše redakcije da li su upoznati sa protestima u Vrbovcu i šta će preduzeti tim povodom, predstavnici Кancelarije za Кosovo i Metohiju su naveli da su "spremni su da u svakom trenutku razgovaraju sa svojim građanima sa Кosova i Metohije, saslušaju njihove probleme i pomognu u rešavanju realnih zahteva".

"Uvek su nam na prvom mestu briga za naš narod i borba za ostvarenje srpskih interesa na КiM", navodi se u pisanom odgovoru Kancelarije za KiM.

Iako, kako navode, smatraju da blokada institucija nije put ka rešavanju problema, već stalni razgovori, iz Kancelarije poručuju da će zahtevati punu angažovanost na terenu od strane rukovodilaca lokalnih organa vlasti.

Takođe ističu, da je Кancelarija za Кosovo i Metohiju u više navrata pomagala građanima Vrbovca, kako u vidu građevinskog materijala, tako i zapošljavanjem i različitim projektima.

"Ta pomoć je dolazila i do onih koji danas protestuju u Vrbovcu, što ne znači da i dalje ne treba pomagati, već naprotiv. Pomagaćemo još više. Nastavićemo da pomažemo i radimo na rešavanju višedecenijskih problema, ali nije moguće ni preko noći, niti odjednom rešiti sve", ističu u odgovoru.Ostale vesti

Pahor: Prevazići nesporazume i nastaviti dijalog
"Dijalog nije jednostavan i može se doći do kraja ukoliko postoji politička volja dveju strana", poručio je u Prištini slovenački predsednik Borut Pahor.
  • 29.11.2021
Pahor stigao u Prištinu
U Predsedništvu Kosova počeo je sastanka predsednice Vjose Osmani i predsednika Slovenije Boruta Paroha. 
  • 29.11.2021
Vučić: Srbija ne treba da prizna Kosovo
"Srbija ne treba da prizna samoproglašenu nezavisnost Kosova, već treba da se bori koliko je moguće politički i da čuva mir, da zemlja ide napred, da bi mogla jasno da kaže sve što danas može da kaže", izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
  • 29.11.2021
Diplomatske misije u Prištini upozorile na oprez zbog mogućih napada

Diplomatske misije u Prištini upozorile su svoje osoblje da izbegavaju gužve i velike tržne centre jer, prema njihovim saznanjima, postoji rizik od mogućeg napada do 30. novembra.

  • 28.11.2021
Odbijen zahtev kosovskih ministara da posete Preševsku dolinu
Srbija je rano jutros odbila zahtev kosovskih ministara da posete Medveđu, Bujanovac i Preševo. Ministri Ljiburn Aljiu, Hekuran Murati, Arberie Nagavci i Hajrula Čeku podneli su zahtev zu posetu 27. i 28. novembra.
  • 27.11.2021
Rama: Glasao bih
Premijer Albanije Edi Rama izjavio je nakon sastanaka sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem u Elbasanu da će glasati "za" ujedinjenje sa Kosovom, kad god bude napravljen demokratski i miran referendum.
  • 26.11.2021