Vesti
Politika

Odbornici traže veće angažovanje u sprečavanju sukoba između učenika

Tuča učenika i studenata u Lapljem Selu i njihovo pritvaranje bile su teme i današnje sednice Skupštine Opštine Gračanica. Jedan od odbornika zatražio je veće prisustvo policije na mestima gde đaci čekaju autobus nakon zavšene nastave.

Odbornici traže veće angažovanje u sprečavanju sukoba između učenika
Sa današnje sednice (Foto Kim)

Odbornica Srpske liste u SO Gračanica Snežana Jovanović apelovala je na direktore škola na centralnom Kosovu da budu strožiji prema učenicima i da im se, kako je rekla, ne dopušta da rade svašta.

"Današnji roditelji se ponašaju tako kao da njihovo dete nije ni za šta krivo, nego sva ostala deca. Kao što se danas ponaša roditelj Nenad Rašić, pa njegovo dete koje ustvari inicijator i koji je zakazao tuču dece nije kriv, i u celoj ovoj situaciji su nastradala deca koja su pritvoren. To su nevina deca. To što su se potukli ima načina da se spreči da se dalje ne ponavlja, ali neodgovorni roditelj ujedno i političar Nenad Rašić ne sme da se iskopira i da bude prisutna kopija među svim ostalim roditeljima", rekla je Jovanovićeva.

Odbornik Milan Dimitrijević koji je i direktor Elektro-tehničke škole u Sušici kaže da je ranije pozivao komandira Policijske stanice u Gračanici da obezbedi stalnu policijsku patrolu na mestu gde učenici čekaju autobus u Lapljem Selu, kao i na kružnom toku u Gračanici, ali da je odgovor bio "da nema dovoljnog broja službenika".

"Samo prisustvo Policije tamo u datom trenutku može da spreči bilo kakav incident. Desila se masovna tuča prošle godine ispred Policijske stanice i bila je jurnjava kroz Gračanicu pa niko nije bio uhapšen. Deca su takva i tako ispoljavaju svoju negativnu energiju i toga je uvek bilo i biće, a to što je gospodin Rašić iskoristio da sebe izreklamira pri čemu je u neugodnu situaciju doveo i svoje dete, to je njegov lični stav. Mi sad ne možemo da sudimo iz pozicije direktora šta će albanski mediji da pišu i da li će Aljbin Kurti senzacionalistički da objavljuje neke stvari. To je već politika".

Dimitrijević kaže da direktori škola pokušavaju da reše neke probleme u školi ali da nisu svemogući.Ostale vesti

Kurti pozdravlja odluku SAD
Premijer Kosova Aljbin Kurti pozdravio je odluku Sjedinjenih Američkih Država da sankcionišu organizovanu kriminalnu grupu sa Zvonkom Veselinovićem na čelu.
  • 08.12.2021
Povučen predlog zakona
Vlada Republike Srbije je na večerašnjoj sednici donela odluku da iz skupštinske procedure povuče Zakon o eksproprijaciji, koji je Skupštini Srbije na ponovno odlučivanje vratio predsednik Republike Aleksandar Vučić.
  • 08.12.2021
„Kurti pokazuje tvrdoglavost po pitanju ZSO“
„Celokupni proces dijaloga između Beograda i Prištine dugo je u krizi. Postoje nadmudrivanja između dve države, a Kurti pokazuje tvrdoglavost po pitanju ZSO“, kazao je za RTV Kim profesor na fakultetu Političkih nauka u Prištini Miljazim Krasnići komentarišući jučerašnji susret Borelja i kosovskog premijera u Briselu.
  • 08.12.2021
Poseta Gorana Rakića Opštini Gračanica bez prisustva medija

Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić posetio je danas Opštinu Gračanica gde je razgovarao sa predsednicom Ljiljanom Šubarić. Mediji nisu pozvani da isprate ovaj događaj.

  • 08.12.2021
Radosavljević: EU se vratila i odlučna je po pitanju formiranja ZSO

Poruke Žozepa Borelja, Aljbinu Kurtiju, da se od kosovske strane u dijalogu očekuje formiranje ZSO, znači da se Evropska Unija konačno vratila i da je odlučna, kaže novinar i analitičar Nenad Radosavljević.

  • 08.12.2021
Veber: Preokret zbog nove koalicione Vlade u Nemačkoj
Viši saradnik Saveta za politiku demokratizacije u Berlin Bodo Veber izjavio je sinoć da se može očekivati ozbiljno resetovanje pregovora Srbije i Kosova, ali i novi odnos Berlina prema Vučićevoj vlasti u Srbiji, sa naglaskom na demokratskim principima i vrednostima vladavine prava.
  • 08.12.2021