Vesti
Politika

Odbornici traže veće angažovanje u sprečavanju sukoba između učenika

Tuča učenika i studenata u Lapljem Selu i njihovo pritvaranje bile su teme i današnje sednice Skupštine Opštine Gračanica. Jedan od odbornika zatražio je veće prisustvo policije na mestima gde đaci čekaju autobus nakon zavšene nastave.

Odbornici traže veće angažovanje u sprečavanju sukoba između učenika
Sa današnje sednice (Foto Kim)

Odbornica Srpske liste u SO Gračanica Snežana Jovanović apelovala je na direktore škola na centralnom Kosovu da budu strožiji prema učenicima i da im se, kako je rekla, ne dopušta da rade svašta.

"Današnji roditelji se ponašaju tako kao da njihovo dete nije ni za šta krivo, nego sva ostala deca. Kao što se danas ponaša roditelj Nenad Rašić, pa njegovo dete koje ustvari inicijator i koji je zakazao tuču dece nije kriv, i u celoj ovoj situaciji su nastradala deca koja su pritvoren. To su nevina deca. To što su se potukli ima načina da se spreči da se dalje ne ponavlja, ali neodgovorni roditelj ujedno i političar Nenad Rašić ne sme da se iskopira i da bude prisutna kopija među svim ostalim roditeljima", rekla je Jovanovićeva.

Odbornik Milan Dimitrijević koji je i direktor Elektro-tehničke škole u Sušici kaže da je ranije pozivao komandira Policijske stanice u Gračanici da obezbedi stalnu policijsku patrolu na mestu gde učenici čekaju autobus u Lapljem Selu, kao i na kružnom toku u Gračanici, ali da je odgovor bio "da nema dovoljnog broja službenika".

"Samo prisustvo Policije tamo u datom trenutku može da spreči bilo kakav incident. Desila se masovna tuča prošle godine ispred Policijske stanice i bila je jurnjava kroz Gračanicu pa niko nije bio uhapšen. Deca su takva i tako ispoljavaju svoju negativnu energiju i toga je uvek bilo i biće, a to što je gospodin Rašić iskoristio da sebe izreklamira pri čemu je u neugodnu situaciju doveo i svoje dete, to je njegov lični stav. Mi sad ne možemo da sudimo iz pozicije direktora šta će albanski mediji da pišu i da li će Aljbin Kurti senzacionalistički da objavljuje neke stvari. To je već politika".

Dimitrijević kaže da direktori škola pokušavaju da reše neke probleme u školi ali da nisu svemogući.Ostale vesti

Kurti putuje u Brisel naredne nedelje, ne sastaje se sa Vučićem
Kosovski premijer Aljbin Kurti boraviće sledeće nedelje u Briselu, gde će se sastati sa predstavnicima EU, ali neće biti susreta sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, izjavio je portparol kosovske vlade Perparim Kruezeiu.
  • 21.04.2021
Nakon formiranja novih kosovskih vlasti i odluke da će premijer Aljbin Kurti predvoditi kosovsku delegaciju u razgovorima sa Beogradom, postavlja se  pitanje kakva su očekivanja Međunarodne zajednice, a pre svega EU i SAD, od nastavka dijaloga u Briselu.
  • 21.04.2021
Demokracija: Kurti i Vučić sledeće nedelje u Briselu, a potom u Parizu
Pozivajući se na međunarodne izvore prištinski portal "Demokracia.com" objavio je da se sledeće nedelje očekuje da kosovski premijer Aljbin Kurti otputuje u Brisel kako bi se sastao sa visokim evropskim zvaničnicima.
  • 21.04.2021
Palestina od islamskih zemalja traži prekid odnosa sa Prištinom
Palestina je zatražila od zemalja članica Organizacije islamske saradnje da prekinu odnose sa Kosovom, zbog odluke vlasti u Prištini da otvore ambasadu u Jerusalimu, saznaju Novosti.
  • 20.04.2021
„SAD podržavaju napore za nastavak dijaloga BG i PR“
„SAD nastaviće da podržavaju napore za obezbeđivanje stabilnog mira i produktivnog dijaloga između Kosova i Srbije, i konačno postizanje sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji, za koji verujemo da treba da bude usredsređen na recipročnom priznanju“, navodi se u pismu predsednika SAD Džozefa Bjadena upućnom predsednici Kosova Vjosi Osmani.
  • 20.04.2021
Makron: BG i PR kroz dijalog da konačnog sporazuma
Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je da je pregovore Beograda i Prištine u Briselu potrebno nastaviti kako bi se došlo do postizanja konačnog i pravno obavezujućeg sporazuma.
  • 20.04.2021