Vesti
Politika

Odbornici SO Severna Mitrovica vratili na ponovno razmatranje Odluku o korišćenju opštinske imovine

Na drugom redovnom zasedanju Skupštine opštine Severna Mitrovica glasanjem odbornika povučene su odluke koje su usvojene 3. juna ove godine, a koje se tiču korišćenja opštinske imovine za izgradnju poslovnog centra i javne garaže.
Odbornici SO Severna Mitrovica vratili na ponovno razmatranje Odluku o korišćenju opštinske imovine
Odbornici u SO Severna Mitrovica (Foto Radio Mitroica sever)

Zamenica gradonačelnika Adrijana Hodžić je u ime lokalne samouprave i izvršne vlasti, a na predlog Ministarstva administracije lokalne samouprave, predložila vraćanje odluka na ponovno razmatranje.

„Ove dve odluke će se ponovo revidirati novim procedurama, nadam se naredne godine. Razlog zbog čega smo doneli ovakvu odluku jeste obaveštenje koje smo dobili od Ministarstva administracije lokalne samouprave, da se moraju uskladiti aktivnosti, koje mi kao lokalna samouprava možemo podržati procedurama koje su sprovedene, kada su ove odluke usvojene“ rekla je Hodžić.

Ona je podsetila da se radi o odluci SO Severna Mitrovica 01/01-139-031 za davanje na dugoročno korišćenje opštinske imovine za izgradnju poslovnog centra, i odluci SO Severna Mitrovica 01/01-140-031, koja se tiče ustupanja na dugoročno korišćenje opštinske imovine, predviđene za izgradnju javne garaže.

Obe odluke su povučene glasanjem odbornika sa 18 glasova za.

Na današnjem zasedanju je usvojen i predlog za objavljivanje opštinske nepokretne imovine, koja je predviđena za davanje ili korišćenje u 2022. godini.

„U skladu sa članom 13 Zakona 06/l-92 o davanju na korišćenje i razmene nepokretne imovine i uredbe o utvrđivanju postupaka za davanje na korišćenje i davanje nepokretne imovine, opština Severna Mitrovica je, kao i svaka druga lokalna samouprava, u obavezi da javnosti prijavi spisak nepokretne imovine opštine, koja će eventualno biti predmet ovog postupka u narednoj godini“ kazala je zamenica gradonačelnika.

Gradonačelnik opštine Severna Mitrovica Milan Radojević se u svom kratkom obraćanju zahvalio odbornicima na brzom i efikasnom radu u novom sazivu skupštine. On je prisutnim odbornicima i građanima čestitao novogodišnje praznike.

„Poželeo bih vama i vašim porodicama sve najbolje u Novoj godini, puno zdravlja, razloga za sreću slavlje. Nadam se da ćemo se svi zajedno potruditi da u novoj godini nastavimo da radimo u interesu građana i opravdamo poverenje koje nam je dato“ rekao je Radojević.

Sednici je prusustvovalo 18 od ukupno 19 odbornika.Ostale vesti

Kurti: Hovenijer me je upozorio da bi situacija na severu mogla  da se pogorša

Nemački novinar Mihael Martens, kaže da mu je kosovski premijer, Aljbin Kurti, rekao da je "pristao na kompromis" u vezi sa krizom oko registarskih tablica nakon što ga je američki ambasador u Prištini upozorio da bi situacija na Severu Kosova "mogla ozbiljno i nepovratno da se pogorša".

  • 26.11.2022
Vučević: Situacija na Kosovu i dalje veoma napeta
Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je da je situacija na Kosovu "i dalje veoma napeta jer je mnogo otvorenih pitanja" da se nada "da će se odgovori tražiti u formi dijaloga".
  • 26.11.2022
CIK: Počela registracija birača van Kosova za izbore na Severu
Centralna izborna komisija saopštila je da je danas počela registracija građana koji žive van Kosova za vanredne izbore za gradonačelnike u opštinama Severna Mitrovica, Leposavić, Zvečan i Zubin Potok. Rok za prijavu ističe 30. novembra.
  • 26.11.2022
Kurti u Madridu: Srbija ima teritorijalne aspiracije prema Kosovu
Premijer Kosova Aljbin Kurti tokom svog govora na 26. Kongresu Socijalističke internacionale koji se održava u Madridu u Španiji rekao da je Srbija i dalje autoritarna zemlja sa teritorijalnim aspiracijama prema Kosovu i sa širokim i bliskim vezama sa Kremljom.
  • 26.11.2022
Šest prijava za vanredne izbore za predsednike opština na severu KiM
Za vanredne izbore za predsednike opštine Severna Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić prijavilo se šest političkih subjekata i samostalnih kandidata, saopšteno je iz Centralne izborne komisije u Prištini.
  • 25.11.2022
Zakonske osnove za povratak Srba u kosovske institucije
Direktor Kosovskog instituta za pravosuđe Ehat Miftaraj izjavio je da postupak posle ostavki radnika iz pravosudnog sistema još nije završen i da oni mogu da se vrate na svoja radna mesta, ali da mogu da se suoče i sa disciplinskim merama, uključujući otpuštanje.
  • 25.11.2022