Vesti
Politika

Odbijene žalbe PDS-a

Centralna izborna komisija nije prihvatila žalbe koje je Progresivna demokratska stranka uložila nakon objavljivanja konačnih rezultata kosovskih parlamentarnih izbora.
Odbijene žalbe PDS-a
Nenad Rašić (Foto Kim)

Lider Progresivne demokratske stranke Nenad Rašić kaže da i pored uloženih dokaza i pokazatelja da su protekli izbori održani uz niz neregularnosti, odgovor Panela za žalbe je bio negativam.

„Po obrazloženju koje smo dobili mislimo da se niko time nije bavio ozbiljno. Smatramo da smo time dobili dodatne dokaze i dali su nam još više materjala da taj proces borbe bude još intezivniji“, kazao je Rašić Kimu.

On je dodao da će Progresivna demokratska stranka, čiji je lider, nastaiti da se bori za svoja prava preko različitih pravnih institucija i ističe da je samo pitanje vremena kada će uspeti u svojoj borbi.

Progresivna demokratska stranka Nenada Rašića, nakon objavljivanja konačnih rezultata za kosovske parlamentarne izbore, Panelu za žalbe Centralne izborne komisije podnela tri žalbe. One su se odnosile na preliminarne rezultate izbora za sever Kosova, uslovne glasove koji su poštom stigli iz centralne Srbije i neravnopravnost medija jer su, prema Rašićevim rečima, na određenim programima bile emitovane političke emisije koje su favorizovale samo jednu političku partiju.Ostale vesti

Vučić i Hoti 12. jula u Briselu
Dijalog Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom Evropske unije biće nastavljen u nedelju 12. jula, saopštila je Evropska komisija.
  • 06.07.2020
RIK objavio konačne rezultate izbora,u parlamentu sedam lista
Republička izborna komisija (RIK) usvojila je Izveštaj o ukupnim rezultatima izbora za narodne poslanike Narodne skupštine prema kome je u parlament ušlo sedam izbornih lista.
  • 05.07.2020
Bolton: Ideja o korekciji granice nije moja
Bivši savetnik američkog predsednika Donalda Trampa za nacionalnu bezbednost Džon Bolton izjavio je za albanski portal "Faksveb" da pitanje "korekcije granice" u dijalogu Beograda i Prištine nije bilo njegova ideja.
  • 05.07.2020
Vučić: Umoran sam od izjava iz Prištine
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da ako Albanci na nastavak dijaloga dolaze da bi pričali o međusobnom priznanju, onda je bolje da ni ne dolaze, jer on o tome neće da razgovara, te da ga interesuje samo Srbija.
  • 04.07.2020
Godfri: Vučić će uskoro imati sagovornika sa prištinske strane
Američki ambasador u Beogradu Entoni Godfri rekao je da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić uskoro imati sagovornika sa prištinske strane u dijalogu. On je istakao da sastanak u Beloj kući nije otkazan, već samo odložen.
  • 04.07.2020
Albanski premijer Edi Rama izjavio je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić na "kraju mora da razgovara sa Kosovom" i da "nema šanse da pregovara sa Zapadom o Albancima".
  • 03.07.2020