Vesti
Politika

Odbijen zahtev za razrešenje Nenada Rikala

Poslanici kosovskog parlamenta odbili su zahtev za razrešenje ministra poljoprivrede Nenada Rikala.
Odbijen zahtev za razrešenje Nenada Rikala
Skupština Kosova (Foto Kim)

Četrdeset poslanika glasalo je protiv smene Rikala, 26 je bilo za a jedan je bio uzdržan.

Poslanici kosovske skupštine su na današnjoj sednici raspravljali o navodnim optužbama protiv ministra poljoprivrede Nenada Rikala da je počinio ratni zločin tokom sukoba na Kosovu.

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj rekao je da Policija Kosova nema prijavljen slučaj, niti Specijalno tužilaštvo evidentirani predmet o Rikalu.

Poslanik u Skupštini Kosova Slavko Simić je izneo niz oštrih kritika na račun “pojedinih političara” koji, kako kaže, stvaraju “atmosferu linča” protiv Rikala, dok je Saša Milosavljević upitao prisutne da li su oni poslanici ili sudije.Ostale vesti

Palmer: Nije pritisak, ali
SAD neće pritiskati, već ohrabruju Beograd i Prištinu da postignu sporazum o normalizaciji, kaže specijalni izaslanik za Zapadni Balkan Metju Palmer.
  • 06.03.2021
EP 25. marta o Zapadnom Balkanu
Debata o izveštajima o napretku četiri balkanske države ka EU biće održana na mini-plenarnoj sednici Evropskog parlamenta 25. marta, saopšteno je u Briselu.
  • 06.03.2021
Osmani: KBS sledeće nedelje u prvu mirovnu misiju
Očekuje se da će pripadnici Kosovskih bezbednosnih snaga otputovati u prvu mirovnu misiju na svetu, koja će se izvoditi zajedno sa američkom vojskom, najavila je vršilac dužnosti predsednika Kosova Vjosa Osmani tokom obeležavanja godišnjice Epopeje OVK.
  • 05.03.2021
Optužnice protiv 14 budućih kosovskih poslanika, najviše iz Samoopredeljenja
Poslanička mesta u kosovskoj skupštini zauzele su i osobe koje se suočavaju sa pravosudnim procesom. Naime, podignuta je optužnica protiv 14 budućih poslanika, javlja Koha.
  • 05.03.2021
Lajčak: Dogovoreni neki delovi budućeg sporazuma Beograda i Prištine
Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je večeras da su već dogovoreni neki delovi budućeg sporazuma između Beograda i Prištine, koji još nisu objavljeni jer, kako je naveo, "ništa nije dogovoreno dok sve nije dogovoreno".
  • 05.03.2021
Hodžić: Podržaću Kurtijevu vladu i kandidaturu Osmanijeve za predsednicu
Adrijana Hodžić sa liste „Ujedinjena zajednica" koja je osigurala mesto u Skupštini Kosova kao predstavnica bošnjačke zajednice, izjavila da će podržati formiranje vlade koju vodi Aljbin Kurti i kandidaturu Vjose Osmani za mesto predsednice Kosova, prenosi Ekonomija Onlajn.
  • 04.03.2021