Vesti
Politika

Odaloviću zabranjen ulazak na Kosovo

Predsednik vladine Komisije za nestale Veljko Odalović rekao je da pripadnici Kosovske policije "bez obrazloženja" nisu dozvolili njemu i delegaciji Beograda da uđu na Kosovo.
Odaloviću zabranjen ulazak na Kosovo
Veljko Odalović (Foto Kim arhiva)

Odalović je rekao agenciji Beta da je on predvodio delegaciju i da mu je pripadnik Kosovske policije na Jarinju rekao da mu je zabranjen ulazak.

On je naveo i da je dolazak bio unapred najavljen, i da su nameravali da u Velikoj Hoči prisustvuju obeležavanju 23 godine od masovnog kidnapovanja i ubijanja Srba u Orahovcu.

Prema rečima Odalovića u delegaciji su bili i predstavnici Puteva Srbije koji su želeli da deci u Velikoj Hoči odnesu poklone.

U junu su ulasci na Kosovo bili zabranjeni najpre ministarki rada Dariji Kisić Tepavčević, a potom i njenom kolegi iz vlade ministru sporta Vanji Udovičiću.Ostale vesti

Bolton: Vašingtonski sporazum je mrtav ako je Kurti nezainteresovan
Američki diplomata i bivši savetnik Donalda Trampa za nacionalnu bezbednost Džon Bolton u intervjuu za Kosovo onlajn navodi da “još ne znamo kakav odnos ima Bajdenova administracija prema Balkanu”, ali i da “ako Aljbin Kurti nije zainteresovan za Vašingtonski sporazum, onda je taj sporazum mrtav”.
  • 26.07.2021
Osmani od Sugoa zatražila pomoć oko priznanja Kosova
Predsednica Kosova Vjosa Osmani se u okviru bilateralnih susreta tokom boravka u Japanu sastala sa japanskim premijerom Jošihidom Sugom i "zatražila podršku Japana u jačanju međunarodne pozicije Kosova, posebno u procesu priznanja i članstva u međunarodnim organizacijama", navodi se u saopštenju Predsedništva.
  • 25.07.2021
Trajković: Kurti je započeo opasan proces i po Srbe i po sebe
Vlada Kosova je ušla u jedan bizaran i uzaludan rat sa srpskim identitetom na Kosovu, narativ oko naše kulturne baštine se agresivno albanizuje, upozorila je u intervjuu za agenciju JUGpress političarka sa Kosova Rada Trajković, prenosi Danas.
  • 25.07.2021
Vučić: Svim punoletnim građanima još 20 evra u decembru
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da u budžetu Srbije ima dovoljno novca i da će za po 20 evra u dinarskoj protivvrednosti biti povećana pomoć punoletnim građanima i penzionerima, predviđena za jesen.
  • 24.07.2021
CIK: Građani mogu da promene biračko mesto do 7. septembra
Centralna izborna komisija (CIK) saopštila je da građani, ukoliko žele, mogu da promene biračko mesto do 7. septembra.
  • 24.07.2021
Vučić: Ako neko prizna Kosovo i mi krećemo u kampanju
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da će, ukoliko bilo koja zemlja donese odluku o priznanju nezavisnosti Kosova, Beograd krenuti u kampanju za povlačenje priznanja. Vučić je najavio i da će na ekonomskom regionalnom forumu u Skoplju biti promenjeno ime inicijative "mini Šengen".
  • 22.07.2021