Odalović: Srbi ne mogu da ćute nad onim što Priština radi

Generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović ističe da je zatvaranje prodavnica na severu Kosova apel upozorenja međunarodnoj zajednici.

Podeli ovaj članak sa:
  • Veljko Odalović (Foto arhiva Kim)

Veljko Odalović je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da je zatvaranje svih radnji na severu Kosova protest koji treba da pokaže široj javnosti da Srbi neće ćutati.

"Srbi moraju da dignu glas, ne mogu da ćute nad ovim što Priština radi. Priština provocira i sklanja temu dijaloga, u kom je dovedena pred svršen čin da izvrši preuzete obaveze, pre svega da formira Zajednicu srpskih opština", napominje Odalović.

Smatra da zatvaranje radnji neće napraviti štetu već treba da bude apel upozorenja.

"Međunarodna zajednica kontinuirano govori da Priština treba da ukine takse, ali Priština to ne radi jer EU to ne saopštava ozbiljno. Ovo će u svakom slučaju dodatno da prođe kroz sve strukture i uši onih koji odlučuju. Moraju da znaju s kim i sa čim imaju posla", napominje generalni sekretar MSP-a.

Priština, kaže Odalović, želi da uspostavi kontrolu na severu Kosova.

"Kada su takse uvedene rekli su da će da ih ukinu kad priznamo Kosovo. Njihova priča je sad drugačija, kažu da žele da spreče šverc i kriminal. Oni imaju najmanje prava da o tome pričaju jer je taj prostor ogrezao u švercu i kriminalu. Ne mogu protiv toga da se bore oni koji to rade", napominje generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova.

Prema njegovim rečima, od uvođenja taksi najviše trpe obični građani, a među njima i trgovci Albanci.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane