Vesti
Politika

"Od lakih rešenja boli glava, kao da lečite rak aspirinom"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio danas da će Beograd nastaviti razgovore sa Prištinom, ali i da verovatno neće uspeti da postignu sporazum.
Vučić u Lapljem Selu (Foto Kim)

"Važno je da čak i ako ne postignemo sporazum, što je verovatno, da će neko posle nas morati da ga postigne, jer bez dugoročne izgradnje mira nećemo biti u situaciji da nastavimo sa ovako uspešnim ekonomskim rezultatima", rekao je Vučić.

Vučić je poručio da "moramo da brinemo o deci i razmišljamo o njima, a ne o tome da kako da se dodvorimo u jednom danu onima koji vole laka rešenja".

"Od tih lakih rešenja uglavnom boli glava, to vam je kao kad lečite rak aspirinom", rekao je Vučić.

Ponovio je da će rešenja svakako, kakva god da budu i kad god da budu, biti bolna i za Srbe i za Albance, jer nema lakih rešenja niti prečica u ozbiljnim pitanjima.

"A, onaj ko nije spreman za to i ko misli da je moguće da sve bude lako i lepo. . . Video sam te koji su nam 2008. godine rekli da je to šansa za nas i da ćemo živeti kao ’bubreg u loju’, a imali smo najevći pad industrijske proizvodnje u regionu. To je kad volite laka rešenja", rekao je predsednik.Ostale vesti

Pojačava se prisustvo NATO snaga na Kosovu
Počelo je raspoređivanje dodatnih snaga Kfora na Kosovu kao podrška vojnicima u ovoj misiji, saopšteno je iz komande združenih snaga NATO u Napulju.
  • 30.05.2023
Borel: Priština da obustavi policijsku akciju, nasilni protesti da prestanu
Vlasti u Prištini moraju da obustave akcije specijalne policije oko opštinskih zgrada na severu Kosova, a nasilni protesti moraju da prestanu, izjavio je u Briselu visoki predstavnik Evropske unije Žozep Borel, dodajući da će EU nastaviti da razgovara s čelnicima Srbije i Kosova s ciljem da se zaoštravanje i nasilje bezuslovno odmah obustave.
  • 30.05.2023
Stano: Briselski dijalog nije mrtav
Dijalog Beograda i Prištine nije mrtav i sada još intenzivnije radimo na pronalasku rešenja u okviru dijaloga, rekao je novinarima u Briselu portparol Evropske komisije Peter Stano.
  • 30.05.2023
Vučić i Kurti otkazali put u Bratislavu
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Aljbin Kurti otkazali su učešće na forumu u Bratislavi.
  • 30.05.2023
Bivši predsednik SO Zvečan: Povlačenje specijalaca, nedolazak gradonačelnika, sloboda za uhapšene
"Još jednom bih želeo da naglasim naše jučerašnje zahteve, a to je da se svi pripadnici specijalne policije povuku iz opština sa srpskom većinom i da lažni gradonačelnici ne dolaze u zgrade opština na severu Kosova i Metohije. Moram da naglasim da mi pri tim zahtevima ostajemo i danas. Tražimo i slobodu za naše neosnovano uhapšene građane Radoša Petrovića i Dušana Obrenovića, rekao je bivši predsednik SO Zvečan Srđan Milosavljević.
  • 30.05.2023
Lajčak i Kovačevski pozvali na povratak mira i stabilnosti na Kosovu
Premijer Severne Makedonije Dimitar Kovačevski i specijalni predstavnik EU za Zapadni Balkan Miroslav Lajčak su zajedno iz Bratislave pozvali na hitnu deeskalaciju situacije na Kosovu i povratak mira i stabilnosti.
  • 30.05.2023