Vesti
Politika

Od danas normalizacija saobraćaja na severu

Normalizacija saobraćaja na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak, i početak primene režima nalepnica za vozila, očekuju se danas od osam časova, posle dve nedelje prekida.
Od danas normalizacija saobraćaja na severu
Jarinje (Foto Reporteri)

Na Jarinju je parkirano nekoliko kamiona koji čekaju na otvaranje saobraćaja, putničkih vozila nema jer je patrola srpske policije zaustavila saobraćaj i pustiće vozila ako krene saobraćaj u 8 časova.

Za manje od sat vremena očekuje se potpuna normalizacija saobraćaja. Na punktovima se očekuje primene nove mere obeležavanja registarskih oznaka na automobilima čime prestaje obaveza korišćenja probnih tablica.

Nalepnice postoje u dve veličine i stavljene su table kako se koriste, javlja reporter RTS-a.

Nakon povlačenja specijalnih jedinica Rosu i nezadovoljnih građana koji su organizovali proteste, na prelazima Jarinje i Brnjak su vojnici Kfora.Ostale vesti

Kurti: Stav po pitanju Visokih Dečana poznat
Premijer Kosova Aljbin Kurti nije odgovorio novinarima na pitanje da li je sa ambasadorima zemalja članica Kvinte na sastanku pre četiri dana razgovarao o njihovom o ponovljenom pozivu da se poštuje odluka Ustavnog suda u vezi sa imovinom manastira Visoki Dečani.
  • 06.12.2021
Eskobar u Severnoj Makedoniji
Zamenik pomoćnika američkog sekretara za evropska i evroazijska pitanja Gabrijel Eskobar boravi u jednodnevnoj poseti Severnoj Makedoniji, gde je sa predsednikom Stevom Pendarovskim razgovarao o bilateralnim odnosima, ali i o situaciji u regionu.
  • 06.12.2021
’’Ne postoji spremnost Prištine i Beograda’’
Malo je verovatno da će se ubrzo organizovati nova runda dijaloga Srbije i Kosova na najvišem političkom nivou. Zvaničnici Evropske unije (EU) upuċeni u proces smatraju da u ovom trenutku ne postoji spremnost Prištine i Beograda da se konstruktivno angažuju u ovom procesu.
  • 06.12.2021
Milanović na Kosovu tokom Badnje večeri sa pripadnicima hrvatske vojske
Predsednik Hrvatske Zoran Milanović boraviće u zvaničnoj poseti Kosovu uoči Božića i provesti Badnje veče sa pripadnicima hrvatske vojske angažovanim u okviru Kfora, potvrdio je Milanovićev kabinet, a vest o njegovoj poseti objavili su prištinski mediji najavljujući i susrete s kosovskim čelnicima.
  • 06.12.2021
Poslanici Srpske liste nisu ustali dok je trajao minut ćutanja za Boba Dola
Sednica Skupštine Kosova počela je minutom ćutanja povodom smrti bivšeg američkog senatora Boba Dola, javlja Kosova press.
  • 06.12.2021
Kurti: Sledeći sastanak sa Vučićem možda sledeće sedmice, zavisi od EU
Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je da bi sledeći sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem mogao biti održan u drugoj sedmici decembra.
  • 05.12.2021