Vesti
Politika

Od četvrtka kretanje po 16 sati

Treća faza ublažavanja mera počeće ranije nego što je bilo najavljeno, kazao je danas ministar zdravlja Kosova.
Od četvrtka kretanje po 16 sati
Arben Vitia (Foto Ministarstvo zdravlja)

Arben Vitia je na konferenciji za novinare najavio da će građani od četvrtka moći da se kreću bez ograničenja po 16 sati dnevno, odnosno od 5:00 ujutru do 21:00 sat.

Takođe je rekao da će od četvrtka biti otvoreni i verski objekti na Kosovu, džamije i crkve.

"Ovo je zajednički uspeh", rekao je on na konferenciji, kojoj su prisustvovali vođa Islamske zajednice Кosova Naim Ternava, kosovski biskup Dod Đergji, direktor Nacionalnog insitutta za javno zdravlje Naser Ramadani i direktor Кlinika za infektivne bolesti Lindita Ajazaj Beriša.

Kako je ranije najavljeno, treća faza je trebala da počne 1. juna, ali je u međuvremenu doneta nova odluka koja predviđa da olakšavajuće mere krenu od 28. maja.

Ova odluka je doneta zbog poboljšane situacije na terenu.

Do sada je na Кosovu zabeleženo 1032 slučaja Kovida 19, izlečeno je 789 ljudi, dok je 29 ljudi preminulo.Ostale vesti

Makron dočekao Hotija u Jelisejskoj palati
Predsednik Francuske Emanuel Makron dočekao je danas premijera Kosova Avdulaha Hotija u Jelisejskoj palati, preneo je Hoti na Tviteru.
  • 07.07.2020
Dijalog Prištine i Beograda: Start ili reset

Posle višegodišnje pauze Evropska unija će krajem ove nedelje ponovo pokrenuti dijalog Beograda i Prištine sa mrtve tačke. Iako su, zvanično, poslednji razgovori održani 2018. godine, suštinski dijalog ne postoji od kraja 2015. Ubrzanje nastavka dijaloga sledi nakon formiranja nove vlasti u Prištini, popuštanja kosovske strane u vezi sa taksama na uvoz robe iz centralne Srbije i neuspelog pokušaja Vašingtona da pregovore oživi "na svom terenu".

  • 07.07.2020
Hoti u Parizu sa Makronom, Vučić u četvrtak
Kosovski premijer Avdulah Hoti sastaće se danas u Parizu sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom. 
  • 07.07.2020
Vučić i Hoti 12. jula u Briselu
Dijalog Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom Evropske unije biće nastavljen u nedelju 12. jula, saopštila je Evropska komisija.
  • 06.07.2020
RIK objavio konačne rezultate izbora,u parlamentu sedam lista
Republička izborna komisija (RIK) usvojila je Izveštaj o ukupnim rezultatima izbora za narodne poslanike Narodne skupštine prema kome je u parlament ušlo sedam izbornih lista.
  • 05.07.2020
Bolton: Ideja o korekciji granice nije moja
Bivši savetnik američkog predsednika Donalda Trampa za nacionalnu bezbednost Džon Bolton izjavio je za albanski portal "Faksveb" da pitanje "korekcije granice" u dijalogu Beograda i Prištine nije bilo njegova ideja.
  • 05.07.2020