Vesti
Politika

Od 204 slučaja korupcije, samo 27 na visokom nivou

Procenjuje se da je javni budžet oštećen za milione evra zbog slučajeva korupcije, a kazne za ove prekršaje ostaju minimalne.
Od 204 slučaja korupcije, samo 27 na visokom nivou
Ilustracija (Foto morguefile.com)

Od 204 slučaja korupcije koje je pravosuđe rasvetlilo, samo 27 su slučaji korupcije na visokom nivou, javlja KTV.

Međutim, u ovim slučajevima izrečene su uslovne kazne uglavnom do 12 meseci zatvora za svega osam branjenika, ali i druge kazne.

Među osuđenima su ministri, gradonačelnici, policajci, opštinski direktori za obrazovanje i drugi opštinski službenici.

Ove podatke objavila je Konsultativna komisija za kaznenu politiku.

Predsednik Vrhovnog suda koji predsedava ovom komisijom je rekao da je uz pomoć ove analize moguće poboljšati pravosudni sistem.

Konsultativna komisija za kaznenu politiku će nastaviti da nadgleda slučaje korupcije i najavila je da će sledeći izveštaj biti detaljniji.Ostale vesti

Lajčak: Radiću na dijalogu Beograda i Prištine
Miroslav Lajčak je povodom imenovanja na dužnost Specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine poručio da očekuje saradnju sa predstavncima Srbije, Prištine, EU, ali i SAD.
  • 03.04.2020
Severna Mitrovica i Zvečan u karantinu
Krizni štabovi opština Severna Mitrovica i Zvečan doneli su na današnjem sastanku odluku o stavljanju pod karantin ove dve opštine, zbog pojave novih slučajeva inficiranih koronavirusom i u cilju zaštite građana, saopštio je nakon sastanka kriznih štabova gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić.
  • 03.04.2020
Šef evropske diplomatije Evropske unije Žozep Borel rekao je da će novoimenovani specijalni predstavnik Miroslav Lajčak "umeti da ponovo pokrene dijalog Beograda i Prištine".
  • 03.04.2020
Lajčak zvanično specijalni predstavnik EU za dijalog BG i PR
Bivši šef slovačke diplomatije Miroslav Lajčak od danas je i zvanično specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine i ostala pitanja koja se tiču Zapadnog Balkana, saopštilo je Evropsko veće. Predviđeno je da njegov mandat na toj funkciji traje 12 meseci.
  • 03.04.2020
EP: Ukidanje taksi presudno za nastavak dijaloga
Evropski parlament pozdavio je ukidanje prištinskih taksi na robu iz Srbije i BiH i naglasio da je u pitanju važan signal za političku saradnju.
  • 03.04.2020
Stiglo 7 eksperata sa Instituta
Kako bi pomogli u organizovanju zdravstvenog sistema u srpskim sredinama, na Kosovo je sa Instituta "Batut" stiglo je 7 eksperata, saopštio je u današnjem izveštaju direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.
  • 02.04.2020