Vesti
Politika

Novi zahtev za odbranu sa slobode za Ivanovića i Delibašića

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić uputio je pismene zahteve šefu UNMIK-a Faridu Zarifu i Euleksa Gabrielu Meučiju da se Oliveru Ivanoviću i Dragoljubu Delibašiću omogući odbrana sa slobode.
Novi zahtev za odbranu sa slobode za Ivanovića i Delibašića
Marko Đurić (Foto Kim)

„Molimo Vas da hitno preduzmete mere iz svoje nadležnosti, i iskoristite sva formalna i neformalna sredstva koja vam stoje na raspolaganju kako bi se ispoštovala osnovna ljudska prava i slobode pritvorenih i sprečilo narušavanje zdravlja Ivanovića, ali i izbegla destabilizacija društvene i političke klime na KiM“, poručio je Đurić u pismu.

Podsetivši na ranije dopise Kancelarije za Kosovo i Metohiju u kojima su izneti argumenti za puštanje Ivanovića i Delibašića da se brane sa slobode i predočene garancije Vlade Srbije da će oni do kraja postupka biti dostupni Euleksu, Đurić je istakao da im je pritvor još jednom produžen mimo svake pravne logike.Ostale vesti

Bilčik: Potrebna istinska istraga dešavanja u Banjskoj
Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik ocenio je kao neprihvatljiv nedavni sukob na severu Kosova i pozvao na istinsku istragu.
  • 03.10.2023
Rumunija šalje vojni kontingent na Kosovo
Nakon najnovijeg skoka tenzija na Kosovu, usled čega je NATO ovlastio slanje dodatnih trupa i odluke Velike Britanije da pošalje 200 vojnika, sada stiže potvrda da će i Rumunija poslati dodatni kontingent.
  • 03.10.2023
Evroposlanici zatražili sankcije za Srbiju, ali i za Kurtija
Poslanici Evropskog parlamenta poručili su danas da je potrebna nepristrasna istraga o oružanom sukobu na severu Kosovu i privođenje odgovornih pravdi. Kritikovali su retoriku Beograda, zatražili sankcije za Srbiju ali i za kosovskog premijera Aljbina Kurtija zbog zastoja u dijalogu. Poslanici su pozvali i na jačanje jedinica Kfora na severu.
  • 03.10.2023
Bela kuća: Srbija počela povlačenje snaga, to je dobra stvar
Srbija je "počela da povlači" snage pozicionirane na granici sa Kosovom, saopštila je Bela kuća, nekoliko dana posle upozorenja o velikom raspoređivanju srpske vojske na tom području.
  • 03.10.2023
Osmani za CNN: Objavićemo dokaz da je Vučić dao naredbu za Banjsku

Predsednica Kosova Vjosa Osmani izjavila je za CNN da međunarodna zajednica treba da uvede sankcije Srbiji zbog oružanog napada u Banjskoj.

  • 03.10.2023
BiH će ispitati navode da je Milan Radoičić nabavljao oružje u Tuzli
Direktor Federalne uprave policije u Bosni i Hercegovini Vahidin Munjić izjavio je da će proveriti da li je Milan Radoičić kupovao oružje na prostoru FBiH, javlja N1 u BiH.
  • 03.10.2023