Vesti
Politika

Novi gradonačelnik i odbornici u Klokotu

Srećko Spasić započeo je danas četvorogodišnji mandat kao gradonačelnik Klokota. Na svečanoj sednici koja je održana u zgradi opštine zakletvu su pored Spasića položili i novoizabrani odbornici. Istoga dana izvršena je i primopredaja dužnosti.
Novi gradonačelnik i odbornici u Klokotu
Primopredaja dužnosti (Foto Radio Klokot)

Veliki broj zvanica, među kojima su bili domaći i međunarodni zvaničnici, bio je prisutan u sali gde se odvijala svečana sednica na kojoj je izvršena primopredaja između bivšeg gradonačelnika Saše Mirkovića i novoizabranog Srećka Spasića.

„U ovim teškim vremenima kada su ljudi nezaposleni, kada se teško živi od sopstvenog rada najveći deo mog mandata posvetiću ekonomskom razvoju naše opštine, kako u poljojprivredi, tako i banjskom turizmu ali i svim ostalim granama. Potridiću se da opština bude servis građana, a ja ću biti predsednik za sve građane bez obzira na versku, nacionalnu ili bilo koju drugu pripadnost“, rekao je Spasić.

Bivši gradonačelnik Saša Mirković poželeo je mnogo uspeha Spasiću u vođenju ove opštine. „Želim mu, pre svega dobro zdravlje, a zatim i puno uspeha u radu. Nadam se da će biti bolji gradonačelnik i da će svim građanima biti bolje“.

Novi gradonačelnik Klokota je rekao da će u ponedeljak već početi sa radom. Novi saziv će činiti pet odbornika SLS-a, 4 odbornika će biti iz G.I. Srpske, DPK će imati dva odbornika a po jedog će imati Narodno Jedinstvo i Zejednička budućnost, DSK i Alijansa za budućnost.

Svečana sednica je trebalo da se održi u utorak ali je zbog nedostatka kvoruma bila odložena za danas.Ostale vesti

CIK: Izborna kampanja za drugi krug izbora trajaće pet dana
CIK je usvojio operativni plan za organizaciju drugog kruga izbora za gradonačelnike opština na Kosovu i odlučio da izborna kampanja traje pet dana, od 8. do 12. novembra, saopštio je portparol CIK-a Valjmir Elezi.
  • 22.10.2021
Osmani: Dva ruska zvaničnika proglašena personama non grata
"Dva zvaničnika Kancelarije za vezu Ruske Federacije na Kosovu proglašena su personama non grata zbog njihove štetne aktivnosti koja je narušila nacionalnu bezbednost i ustavni poredak Kosova", navodi se u objavi na Fejsbuku predsednice Kosova Vjose Osmani.
  • 22.10.2021
Petković i Ajgner o položaju Srba i dijalogu BG i PR
O položaju srpskog naroda na Kosovu, problemima sa kojima se svakodnevno susreću, nastavku dijaloga Beograda i Prištine, danas su razgovarali direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković i specijalni poverenik za Zapadni Balkan Saveznog ministarstva za evropske i međunarodne poslove Republike Austrije Johanes Ajgner.
  • 22.10.2021
Vlast i opozicija na Kosovu: Cilj dijaloga međusobno priznanje sa Srbijom
Status kvo u kojem se nalazi briselski dijalog ne odgovara nijednoj strani, a ponajmanje Kosovu koji je najveći gubitnik, posebno u vidu priznanja nezavisnosti, navodi Kosovski demorkatski institutu (KDI) u svom najnovijem izveštaju. O ovom dokumentu, ali i o budućnosti dijaloga Kosova i Srbije govorili su predstavnici najjačih političkih partija na Kosovu.
  • 22.10.2021
Članovi GI Narodno jedinstvo u Klokotu pristupili Srpskoj listi
Nijedan od tri kandidata za gradonačelnika Klokota, nije uspeo da osvoji dovoljan broj glasova u prvom krugu lokalnih izbora održanih u nedelju 17. oktobra. Kandidat GI Narodno jedinstvo Saša Mirković sa ostalim članovima svoje inicijative, danas je pristupio Srpskoj listi i pozvao svoje glasače da u sledećem krugu izbora svoj glas daju Srpskoj listi.
  • 21.10.2021
CIК: Ponavlja se prebrojavanje glasova na 23 biračka mesta
Centralna izborna komisija odlučila je da se ponovo prebroje glasovi sa 23 biračka mesta za lokalne izbore koji su održani 17. oktobra.
  • 21.10.2021