Vesti
Politika

Novi gradonačelnici Zvečana i Zubinog potoka položili zakletvu

Novi gradonačelnici Zvečana i Zubinog Potoka, Iljir Peci i Izmir Zećiri, položili su zakletve.
Novi gradonačelnici Zvečana i Zubinog potoka položili zakletvu
Novi gradonačelnik Zvečana Iljir Peci polaže zakletvu (Foto RTK)

„Zaklinjem se da ću svoje dužnosti i ovlašćenja kao predsednik opštine Zubin Potok obavljati časno i lojalno, nepristrasno po savesti i u skladu sa zakonom, kako bih svima obezbedio uslove za miran život“, rekao je Zećiri pred odbornicima opštine, prenosi RTK.

On je posle zakletve zatražio od odbornika da budu dovoljno odgovorni da građanima Zubinog Potoka ponude sve usluge bez razlike.

„Zahtevam da izvršavamo sve usluge i zahteve građana, a posebno srpske većinske zajednice, da budemo zajedno i jedinstveni u svakodnevnom radu. Da budemo maksimalno fokusirani na poštovanje zakona Republike Kosovo na celoj teritoriji opštine Zubin Potok“, izjavio je on.

Zećiri je rekao da će se uskoro sva opštinska odeljenja voditi, kako je istakao, po republičkim zakonima.

On je naveo da će nastojati da proširi komunikaciju sa srpskom zajednicom, koja je većinska u opštini Zubin Potok.

Novi gradonačelnik Zvečana Iljir Peci je poručio da će svoje dužnosti obavljati časno i lojalno na nepristrasan način i da će težiti da obezbedi uslove za miran život svih građana bez razlike.

Zakletvu su položili i odbornici ove opštine.

Iljir Peci položio je zakletvu u Osnovnoj školi „Isa Boljetini“ u selu Boljetin.Ostale vesti

Lajčak: Srbi da učestvuju na novim izborima

Specijalni predstavnik EU za dijalog Kosova i Srbije Miroslav Lajčak naveo je da je potrebno da na novim izborima na severu učestvuju Srbi.

  • 06.06.2023
Vučić nakon sastanka sa Eskobarom i Lajčakom: Vreme je da Priština formira ZSO

Sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića, specijalnog predstavnika Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka i specijalnog izaslanika SAD za Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara o situaciji na Kosovu i Metohiji završen je večeras u vili "Mir" u Beogradu.

  • 06.06.2023
Eskobar: Kad god razgovaramo sa Kurtijem i Bisljimijem, oni žele da razgovaraju samo o Srbiji
Specijalni izaslanik SAD i evropski posrednik za Zapadni Balkan i istovremeno dijalog Beograda i Prištine, Gabrijel Eskobar i Miroslav Lajčak, završili su dvodnevnu posetu Prištini. U Beograd idu vidno razočarani ishodom razgovora sa Kurtijem.
  • 06.06.2023
Eskobar: Nedostatak koordinacije sa SAD imaće posledice po Prištinu
Odnosi između naroda SAD i Kosova su čvrsti i „neće se promeniti“, ali Vašington ima „neke izazove“ u bilateralnim odnosima sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem, naveo je izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar tokom sastanka sa novinarima u američkoj ambasadi u Prištini.
  • 06.06.2023
Savet EU odlučio da produži mandat Euleksa do 2025. godine

Odbor za politička i bezbednosna pitanja Saveta Evropske unije saglasan je da se misija Euleksa na Kosovu produži do 14. juna 2025. godine.

  • 06.06.2023
Andrić Rakić o sastanku sa Lajčakom i Eskobarom: Preneli smo frustraciju i nezadovoljstvo srpske zajednice
Milica Andrić Rakić iz Nove društvene inicijative kazala je nakon sastanka predstavnika civilnog društva sa specijalnim prestavnikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom i specijalnim izaslanikom za Zapadni Balkan Gabrielom Eskobarom u Prištini da su emisarima preneli „visok nivo frustracije i nezadovoljstva koji postoji u srpskoj zajednici“.
  • 06.06.2023