Vesti
Politika

Novi DSS više ne postoji u Mitrovici. Ostavke zbog cirkusa u Skupštini

Predsednik Gradskiog odbora stranke Novi DSS-a Boris Janićijević podneo je ostavku na tu dužnost zbog, kako je rekao, cirkusa u Skupštini Srbije na sednici posvećenoj Kosovu.

Novi DSS više ne postoji u Mitrovici. Ostavke zbog cirkusa u Skupštini
Boris Janićijević sa Milošem Jovanovićem (Foto KoSSev)

Osim njega ostavke su podneli i ostali članovi odbora čime je ova stranka praktično ugašena.

"Podnosim neopozivu ostavku na mesto predsednika Novog DSS za KiM i to činim zbog današnjeg cirkusa koji smo gledali u Skupštini Srbije", kaže za Kosovo onlajn Boris Janićijević.

"Novi DSS od danas ne postoji u Kosovskoj Mitrovici", rekao je Janićijević.

Janićijević je rekao da je „celog sebe dao u odbrani KiM“, te da je "potpuno slomljen" nakon skandala u Skupštini Srbije gde je umalo došlo do tuče.

„Zaista ne želim da gledam ovaj cirkus. Zato i podnosim neopozivu ostavku na članstvo u DSS i na mesto predsednika Gradskog odbora novog DSS na KiM i mesto predsednika novog DSS Kosovske Mitrovice“, izjavio je Janićijević za Kosovo online.

On i ističe da najiskrenije nije očekivao da će, kako kaže, „gledati ovakve scene u Skupštini Srbije i to kada se priča o Kosovu i Metohiji“.

Nova Demokratska stranka Srbije formirala je Gradski odbor u Kosovskoj Mitrovici 15. jula prošle godine.Ostale vesti

Kurti: Da li je Vučić dr No ili gdin Njet? Pa, znamo da doktor nije

Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić ne samo da nije pristao da potpiše evropski predlog sporazuma o putu ka normalizaciji odnosa Kosova i Srbije, već je i odbio njegovu ponudu za samoupravljanje Srba na Kosovu.

  • 21.03.2023
Lajčak: Po sporazumu, Srbija se neće protiviti članstvu Kosova u organizacijama

Specijalni predstavnik Evropske unije (EU) za dijalog Srbije i Kosova Miroslav Lajčak izjavio je da dogovor predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Kosova Aljbina Kurtija predstavlja prekretnicu u procesu normalizacije odnosa.

  • 21.03.2023
Hil: Potpis na sporazum nije mnogo važan, implementacija je pravo pitanje

Dogovor koji su Srbija i Kosovo postigli u Ohridu je pravno obavezujući i bez potpisa, potvrdio je ambasador Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Beogradu Kristofer Hil i ukazao da je jedan od ključnih elementa sporazuma to što su obaveze obe strane deo procesa evropskih integracija.

  • 21.03.2023
Kurti očekuje da međunarodni faktori kazne Srbiju zbog nesprovođenja sporazuma

Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je da očekuje da će međunarodni faktori osuditi ponašanje Srbije zbog nesprovođenja sporazuma dogovorenog u Ohridu 18. marta.

  • 21.03.2023
Vučić: Za Srbiju pravno obavezujuće kada stavi potpis ili se usmeno saglasi
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić povodom evropskog sporazuma o Kosovu i aneksa o implementaciji, izjavio je da je za Srbiju pravno-obavezujuće kada stavi potpis ili pečat na nešto ili se sa tim usmeno saglasi.
  • 21.03.2023
Manojlović: Posledice sporazuma biće ulazak Kosova u NATO

Direktor kampanja Kreni-Promeni Savo Manojlović izjavio je da će posledica prihvatanja i implementacije francusko-nemačkog sporazuma biti ulazak Kosova u NATO.

  • 21.03.2023