Vesti
Politika

Nove mere Vlade, odlaganje otplate kredita i komunalija

Zamenik premijera Kosova Avdulah Hoti najavio je danas da će Vlada Kosova preduzeti nove mere čija se primena očekuje narednih dana kako bi se Kosovo lakše suočilo sa trenutnom situcijom zbog epidemije koronavirusa.
Nove mere Vlade, odlaganje otplate kredita i komunalija
Avdulah Hoti (Foto arhiva Kim)

Hoti je je na konferenciji za novinare, nakon sastanka sa predstavnicima Privredne komore Kosova, Američkom privrednom komorom Kosova, Kosovskom poslovnom alijansom i ostalim udruženjima, rekao da će nove mere u dogovoru sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem biti prosleđene vladi na usvajanje.

“Dogovorili smo listu mera koje se odnose na uvoz robe na Kosovo, popis državnih rezervi koje će biti ograničene za plasman na tržište i kupovinu u naredna tri meseca. Predloženo je da preduzeća i organizacije odlože izmirivanje finansijkih obaveza i poreza kao i kredita bankama do 30 aprila ove godine. Iste mere odnose se i na odlaganje isplate dugovanja gradjana za komunalne usluge, vodu, struju grejanje, kablovsku televiziju i internet", naveo je Hoti.

Hoti je dodao da bi građani trebalo da budu oprezni, da ne paniče i pridržavaju se smernica vlade i Ministarstva zdravlja zbog novonastale situacije izazvane koronavirusom.Ostale vesti

Engel: SAD doprinele krizi u Prištini
Američki kongresmen i jedan od najuticajnijih albanskih lobista u Vašingtonu Eliot Engel saglasan je da postoji više razloga zbog kojih Priština treba da ukine takse na srpske i proizvode iz BiH, ali smatra da su SAD ekonomskim sankcijama zbog neukidanje te mere doprinele političkoj krizi na Kosovu.
  • 28.03.2020
Promenjena odluka Vlade: Zabrana kretanja od 17 do 6h
Vlada Kosova izmenila je prethodno donetu odluku o zabrani kretanja, pa je od noćas stupila na snagu nova zabrana kretanja za građane i privatne automobile od 17 do 6 časova ujutru.
  • 28.03.2020
Specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel kaže da pitanje razmene teritorija nikada nije pomenuto u njegovom prisustvu i dodao da za njega lično to nije dobra opcija, prenosi Gazeta ekspres.
  • 28.03.2020
Lajčak specijalni predstavnik EU za Zapadni Balkan
Miroslav Lajčak je potvrđen za specijalnog predstavnika Evropske unije za dijalog između Srbije i Kosova te Zapadni Balkan.
  • 27.03.2020
Dogovor!?: Kovidno vreme i političko nevreme
Predsednik Kosova Hašim Tači je uveren da će se padom Kurtijeve vlade ubrzati proces postizanja trajnog rešenja za Kosovo, složili se u emisiji „Dogovor!?“ novinarka Violeta Oroši i politikolog Aljbinot Maljoku sa kojima je, umesto u studiju, autorka Zorica Vorgučić razgovarala putem Skajpa.
  • 27.03.2020
Američka administracija opredeljena je da sarađuje sa bilo kojom vladom Kosova koja bude formirana kroz ustavni proces, navodi se u zajedničkom saopštenju za medije specijalnog izaslanika Ričarda Grenela, ambasadora Filipa Kosneta i specijalnog predstavnika za Zapadni Balkan Metjua Palmera.
  • 26.03.2020