Vesti
Politika

Nova ponuda iz Samoopredeljenja, sedam ministarstava za DSK

Samoopredeljenje je dalo novu ponudu Demokratskom savezu Kosova, a izvori bliski dvema strankama sugerišu da je partija Aljbina Kurtija ponudila dodatno ministarstvo DSK-u, prenosi Zeri.
Nova ponuda iz Samoopredeljenja, sedam ministarstava za DSK
Aljbin Kurti i Isa Mustafa (Foto Insajderi)

U poslednjoj ponudi Samoopredeljenja predviđeno je da stranka Ise Mustafe dobije sedam ministarstava.

Povećanje broja ministarstava za DSK ponuđeno je kao kompenzacija za mesto predsednika parlamenta, na koje je 26. decembra izabran Gljauk Konjufca.

Prema istim izvorima, pored sedam ministarstava, DSK će imati i pravo da predloži kandidata za mesto predsednika Kosova sledeće godine, kada ističe mandat sadašnjem predsedniku.

Prema nezvaničnim informacijama, koje su se juče mogle čuti, Isa Mustafa je blizu da prihvati ovakav predlog.Ostale vesti

Tači sa Pompeom i Norkvistom o dijalogu i bezbednosti
Tokom svoje posete Vašingtonu predsednik Kosova Hašim Tači razgovarao je sa američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom i zamenikom sekretara odbrane SAD-a Dejvidom Norkvistom.
  • 27.02.2020
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da posle ukidanja taksi očekuje strahovite pritiske na Srbiju i da je pitanje trenutka kada će se od Srbije tražiti da de fakto ili de jure prizna Kosovo, sa ciljem "da ga ubace u UN".
  • 26.02.2020
Neposredno nakon što je u medijima objavljen dopis kosovskog premijera Aljbina Kurtija o nalazima njegovog pravnog tima u vezi sa, kako je to navedeno, tajnim sporazumom koji je Tači potpisao 2013. godine, sa tadašnjim šefom NATO-a o tome da NATO ima apsolutno pravo veta nad odlukom da li će dopustiti dolazak KBS trupa na sever ili ne, Kurti je održao i konferenciju za medije.
  • 26.02.2020
Hoti traži ukidanje takse
Prvi potpredsednik kosovske vlade, Avdulah Hoti, izjavio je da je pred Prištinom "izazovan proces postizanja mirovnog sporazuma sa Srbijom, koji zauzvrat ima obostrano priznanje" i da treba ukloniti prepreke koje je postavila prethodna vlada.
  • 26.02.2020
Tači sa Palmerom o konačnom sporazumu
Predsednik Kosova Hašim Tači boravio je u Vašingtonu i sastao se sa brojnim zvaničnicima, među kojima i sa Metjuom Palmerom.
  • 26.02.2020
Pet godina najavljivanja izgradnje auto puta
Izgradnjom auto puta Niš-Priština omogućilo bi se brže i kvalitetnije putovanje, smatraju meštani i prevoznici u Gračanici i nadaju se da će ova ideja uskoro biti realizovana.
  • 25.02.2020