Vesti
Politika

Nova odbornička grupa u SO Štrpce

Pet odbornika SO Štrpce ubuduće će nastupati u okviru odborničke grupe “Napred Štrpce”, a ne Samostalne liberalne stranke, saopšteno je iz Opštine Štrpce.
Nova odbornička grupa u SO Štrpce
Sednica SO Štrpce (Foto Opština Štrpce)

Na današnjoj redovnoj sednici SO Štrpce, pet odbornika koji su do sada predstavljali SLS, ubuduće će nastupati pod imenom "Napred Štrpce".

Zamenik gradonačelnika Opštine Štrpce Nikola Krstić potvrdio je ovu vest, navodeći da se radi o Predragu Grbiću, Ani Milosavljević, Radojki Repinović, Srđanu Kostiću i Dragomiru Stanisavljeviću.

Predsednik SLS-a Slobodan Petrović nije želeo da komentariše formiranje novu odborničke grupe u u SO Štrpce.

"Svako ima svoj izbor, to nije pitanje za mene, neću komentarisati odluke drugih ljudi. Za mene je vest da je povratniku ukradena krava. Nadam se da će policija naći kravu i da će je vratiti vlasniku", rekao je za Kim Petrović.

 Ostale vesti

Šef diplomatije EU Žosep Borelj obavestio je ministre spoljnih poslova EU na sastanku u Briselu o nastavku dijaloga Beograda i Prištine izrazivši očekivanje da će naredni sastanak u okviru dijaloga, planiran za četvrtak 16. jula u Briselu, dovesti do "važnog iskoraka u pravcu normalizacije odnosa Beograda i Prištine".
  • 13.07.2020
Izazovna, ali ne i beznadežna situacija
U četvrtak će se, nakon dvadeset meseci pauze, u Briselu ponovo za istim stolom naći predstavnici Beograda, Prištine i EU. Ovoga puta u izmenjenom sastavu, pa će, umesto Federike Mogerini, sastanak voditi Žozep Borelj i Miroslav Lajčak, dok će prištinsku stranu, umesto Hašima Tačija, zastupati Avdulah Hoti. Jedino će Srbija imati istog pregovarača - Aleksandra Vučića, koji smatra da je "situacija u vezi sa Kosovom je gotovo beznadežna".
  • 13.07.2020
Lajčak: Dijalog vraćen na pravi put
Nakon današnjeg video-sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vućićem i kosovskim premijerom Avdulahom Hotijem, specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, kazao je da je dijalog Beograda i Prištine vraćen na pravi put.
  • 12.07.2020
Vučić: Dijalog nastavljen, određene teme za Brisel
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji putem video-linka učestvovao na trilateralnom sastanku Evropske unije, Beograda i Prištine, istakao je da je dijalog nastavljen, kao i da su dogovrene teme za sastanak u Briselu.
  • 12.07.2020
Borelj pred konferenciju: Ovde smo da probamo ponovo
Dijalog Beograda i Prištine na visokom političkom nivou nastavljen je nakon 20 meseci pauze video-konfrencijom u kojoj učestvuju predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kosovski premijer Avdulah Hoti, šef diplomatije EU Žosep Borelj i specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak.
  • 12.07.2020
Umesto za stolom, danas video konferencija

Umesto planiranog nastavka dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, danas se održava video konferencija, pošto je kosovski premijer Avdulah Hoti otkazao dolazak.

  • 12.07.2020