Vesti
Politika

Nova kuća za Bratislava Stanojevića raseljenog iz Uroševca

Bratislavu Stanojeviću raseljenom iz Uroševca danas je ministar za zajednice i povratak Nenad Rašić uručio ključeve novoizgrađene kuće u Gračanici.
Nova kuća za Bratislava Stanojevića raseljenog iz Uroševca
Uručenje ključeva Bratislavu Stnojeviću (Foto Kim)

Kuća ima 45 kvadrata, a u njoj će osim Bratislava živeti i njegovo dvoje dece. Kako je rečeno, sagrađena je za manje od mesec dana, jer je vreme poslužilo. 

Osim kuće, Bratislav je dobio i nameštaj ali i mogućnost za započne privatni biznis. "Zahvalan sam svim institucijama koje su učestvovale u ovome i nadam se da će ministarstvo učiniti isto i za mnoge kojima je potrena kuća. Živeo sam privatno do sada, stanovao privatno. Od 1999. godine do sada promenili smo deset do dvanaest stanova, ceo život tamo - ovamo", rekao je Bratislav novinarima.

 

Ministar za zajednice i povratak Nenad Rašić je kazao da je iskoristio današnji praznik da simbolično uruči ključeve nove kuće porodici Stanojević.

"Ovo danas sam iskoristio da pokažem šta će nama biti prioritet u narednom periodu, bilo u ovoj godini koja je tek počela, bilo u narednim godinama. Ja sam najiskrenije ušao dosta ambiciozno kao mininstar Srba za povratak gde želim da ovakve stvari budu najvidljivije u narednom periodu. Pored toga ima bar još nekoliko projekata koje ćemo mi zajedno sa vladom, odnosno uz pomoć i podršku premijera da započnemo verovatno negde krajem februara ili početkom marta a koji će takođe biti usmereni na jačanje suživota i razvoja svih zajednica na Kosovu i mislim da bi to trebalo da bude smernica za sve ostale, pogotovo međunarodne faktore i partnere koje bi mogle u celom tom procesu da nam pomognu".

Rašić je kazao da će ministarstvo kojim rukovodi u narednom periodu zatražiti finansijsku podršku međunarodnih organizacija.

 Ostale vesti

EU odbila učešće prištinske delegacije bez fusnote na donatorskoj konferenciji
Evropska unija onemogućila je danas kosovskom ministru finansija Hekuranu Muratiju da učestvuje na donatorskoj konferenciji za Tursku i Siriju u Briselu, insistirajući da Kosovo bude predstavljeno uz fusnotu.
  • 20.03.2023
Direktor Kosovske policije posetio stanice na severu Kosova
Novoimenovani direktor Kosovske policije Gazmend Hodža obišao je danas, zajedno sa svojim zamenikom Dejanom Jankovićem, policijske stanice na severu Kosova, odnosno direkcije regiona Mitrovica Sever, saopšteno je iz Kosovske policije.
  • 20.03.2023

Kosovski premijer Aljbin Kurti ocenio je da je delegacija Kosova na sastanku u subotu u Ohridu bila maksimalno posvećena i konstruktivna, ali i kreativna sa ponudama i predlozima koje je "druga strana" odbila.

  • 20.03.2023
„Albanci su ostavljeni na kiši“: Nemačka štampa o pregovorima u Ohridu
Da li je Srbija u Ohridu de fakto priznala Kosovo i ko je tu napravio veće ustupke? To razmatra štampa na nemačkom.
  • 20.03.2023
Makleod: Srbija i Kosovo dogovorom u Ohridu napravili hrabar korak napred

Ambasadorka Velike Britanije u Beogradu, Šan Makleod, izjavila je danas da su lideri Srbije i Kosova napravili hrabar i značajan korak napred postizanjem dogovora u subotu u Ohridu.

  • 20.03.2023
Kurti u četvrtak pred poslanicima o sastanku u Ohridu
Kosovski premijer Aljbin Kurti govoriće pred poslanicima Skupštine Kosova o sastanku održanom u Ohridu prošlog vikenda. 
  • 20.03.2023