Vesti
Politika

Nova konstitutivna sednica Skupštine Kosova 12. septembra

Nastavak konstitutivne sednice Skupšine Kosova, na kojoj će biti izabran predsednik i pet potpredsednika parlamenta, planiran je za 12. septembar, javlja Koha ditore.
Nova konstitutivna sednica Skupštine Kosova 12. septembra
Skupština Kosova (Foto arhiv Kim)

Pozivu predsedavajuće konstitutivnom sednicom Skupštine Kosova, Fljore Brovine, danas su se odazvali samo predstavnici Demokratske partije Kosova i manjinskih zajednica.

Kako su najavili, sastanak su bojkotovali predstavnici partija iz postizbornog bloka, Demokratskog saveza Kosova, Alijanse za budućnost Kosova i Inicijative Kosova, dok iz Samoopredeljenja kažu da nisu dobili poziv, ali da ne bi otišli na razgovore sa Brovinom.

Brovina je za danas pozvala lidere svih partija zastupljenih u Skupštini Kosova, kako bi se dogovorili o nastavku konstitutivne sednice koja je započeta 17. jula, a čiji je završni deo Ustavni sud Kosova proglasio neustavnim i poništio izbor Ise Mustafe za predsednika.Ostale vesti

Novi ambasador Izraela u Srbiji Jahel Vilan izjavio je da Izrael tehnički još nije priznao Kosovo.
  • 27.09.2020
Vučić o dijalogu: Za tango je potrebno dvoje
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Srbija spremna za razgovore sa Prištinom, za teška rešenja, ali i dodao da je za "tango potrebno dvoje".
  • 26.09.2020
Lajčak: Odlaže se sastanak delegacija Beograda i Prištine u Briselu
Sastanak pregovaračkih delegacija Beograda i Prištine, koji je trebalo da bude održan u ponedeljak, odložen je, saopštio je specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak.
  • 25.09.2020
Grenel: Obe strane za jezero Tramp
Beograd i Priština saglasni su da se jezero Gazivode ubuduće zove po predsedniku Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donaldu Trampu, objavio je na Tviteru njegov specijalni izaslanik za pregovore Ričard Grenel.
  • 25.09.2020
Povodom najave da će se sledeće nedelje u Briselu održati samo tehnička runda razgovora Beograda i Prištine uz izostavljnje pitanja Zajednice srpskih opština sa agende, u Briselu kažu da su "datumi i agenda" isključivo u rukama dve strane koje pregovaraju.
  • 25.09.2020
Skupština Kosova danas održava dve plenarne sednice
Na prvoj sednici, u 10 časova, po treći put će se glasati Nacrt zakona o ekonomskom oporavku u načelu, koji na poslednja dva zasedanja nije uspeo da dobije potrebne glasove.
  • 25.09.2020