Vesti
Politika

"Nosioci dijaloga i Upravljački tim uskoro u Briselu"

Nosioci dijaloga Beograda i Prištine i Upravljački tim koji radi na statutu Zajednice srpskih opština, biće uskoro pozvani u Brisel, najavila je portparolka šefice evropske diplomatije Maja Kocijančič.
Maja Kocijančič (Foto arhiva Kim)

Kocijančičeva je za Zeri izjavila da je normalizacija odnosa Beograda i Prištine dvostruko korisna i da je cilj nastavak evropskog puta.

"Sveobuhvatna normalizacija odnosa je od koristi za Beograd i Prištinu. Od životne je važnosti za obe strane, ali je takođe važno kako bi mogao da se nastavi njihov evropski put, jer je napredak u dijalogu veoma povezan sa sposobnošću dveju zemalja da napreduju u ovom pravcu", rekla je Kocijančičeva za Zeri.Ostale vesti

Hodžić: Podržaću Kurtijevu vladu i kandidaturu Osmanijeve za predsednicu
Adrijana Hodžić sa liste „Ujedinjena zajednica" koja je osigurala mesto u Skupštini Kosova kao predstavnica bošnjačke zajednice, izjavila da će podržati formiranje vlade koju vodi Aljbin Kurti i kandidaturu Vjose Osmani za mesto predsednice Kosova, prenosi Ekonomija Onlajn.
  • 04.03.2021
Predstavnici Srpske liste razgovarali sa Petkovićem u Raški
Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković sastao se danas sa institucionalnim i političkim predstavnicima Srba sa Kosova kako bi realizovali dogovore i projekte dogovorene s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, prenosi Tanjug.
  • 04.03.2021
Stoltenberg: Podržavamo razvoj KBS-a kao snage za civilnu zaštitu
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je da NATO podržava razvoj Kosovskih bezbednosnih snaga, ali samo u njihovom prvobitnom mandatu.
  • 04.03.2021
Brnabićeva sa Lajčakom o dijalogu i putu ka EU
Premijerka Srbije Ana Brnabić zahvalila je specijalnom izaslaniku Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavu Lajčaku na dobrom i otvorenom sastanku koji su imali u Beogradu.
  • 04.03.2021
Iguman manastira Visoki Dečani Sava Janjić, ocenio je da je glavni preduslov dijaloga Beograda i Prištine jednako poštovanje prava i sloboda za sve na Kosovu.
  • 04.03.2021
Konačni rezultati izbora: Samoopredeljenju 49,95 odsto glasova
Centralna izborna komisija objavila je danas konačne rezultate vanrednih parlamentarnih izbora, koji su održani 14. februara na Kosovu. Prema izveštaju CIK-a, pobednik izbora Pokret Samoopredeljenje osvojio je 49,95 odsto glasova.
  • 04.03.2021