Vesti
Politika

"Noćni let uobičajen, nema razoga za strah"

Portparol Kfora na Kosovu, pukovnik Vinčenco Graso tvrdi da je bezbednosna situacija na Kosovu mirna i pod kontrolom.
Vinćenco Graso (Foto Beta)

On dodaje da nema razloga za strah zbog večernjeg nadletanja helikoptera Kfora nad Kosovskom Mitrovicom, teritorijom opštine Zvečan i delom teritorije Zubinog Potoka.

Graso za Politiku tvrdi i da u četiri srpske opštine na severu, prema saznanjima Kfora, nema opasnosti od humanitarne krize, te dodao da ovakva retorika, kako kaže, ne pomaže normalizaciji života ljudi.

"Noćni let helikoptera je bio uobičajena obuka nove posade jer je njihova rotacija u toku. Nema razloga za strah", kaže Graso.

Upitan da li je tačno da je u utorak stiglo pojačanje vojske u bazu Noting hil, kod Leposavića ili je to bilo redovno kretanje Kfora, Graso kaže da je dobro poznato da se ta međunarodna vojna misija kreće i raspoređuje trupe kontinuirano, kao deo redovne obuke.

"Nema promene u strukturi Kfora i sve se normalno odvija", kazao je Graso.

On tvrdi da je bezbednosna situacija na Kosovu mirna i pod kontrolom.

"Ništa neočekivano ne može da se dogodi i Kfor nastavlja da održava odnose i komunikaciju sa svim relevantnim institucijama na Kosovu i u Srbiji", naveo je portparol Kfora.Ostale vesti

Pet godina najavljivanja izgradnje auto puta
Izgradnjom auto puta Niš-Priština omogućilo bi se brže i kvalitetnije putovanje, smatraju meštani i prevoznici u Gračanici i nadaju se da će ova ideja uskoro biti realizovana.
  • 25.02.2020
„Konačni sporazum ključan za evroatlansku perspektivu“
Uloga SAD-a je i dalje nezamenjiva u naporima za postizanje održivog mira na Zapadnom Balkanu, kazao je predsednik Kosova Hašim Tači na sastanku sa stručnjacima Brooking instituta, jedne od najznačajnijih tink-tenk organizacija u Americi.
  • 25.02.2020
Radna grupa će razmatrati ukidanje takse
Kosovsko Ministarstvo ekonomije formiralo je tim za identifikaciju trgovinskih barijera i on će Vladi Kosova preporučiti uklanjanje ili zadržavanje stopostotne takse na uvoz srpske robe.
  • 25.02.2020
Vučić, floskule, njihova značenja i tumačenja
Političari i analitičari na Kosovu različito tumače nedavnu izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića "da će ove godine Srbiji po pitanju Kosova biti ponuđeno nešto što će teško moći da odbije, ali neće smeti da prihvati".
  • 24.02.2020
Protest zbog najave ukidanja takse
Aktivisti Alijanse za budućnost Kosova organizovali su u Prištini simboličnu akciju protiv najave premijera Aljbina Kurtija da će ukinuti taksu od 100 odsto na srpske i proizvode iz Bosne i Hercegovine.
  • 24.02.2020
Rašić: Ukidanje takse će odblokirati proces dijaloga
Ukidanje ili bar suspenzija taksi dovela bi do prekida blokade procesa dijaloga Beograda i Prištine, smatra predsednik PDS-a Nenad Rašić.
  • 24.02.2020