Vesti
Politika

"Nisu ispunjena očekivanja, sami smo krivi"

"Albanci su nezavisnošću Kosova dobili šta su hteli, ali nisu ispunili svoja očekivanja niti su opravdali pomoć koja im je pružana", kazao je Nedžmedin Spahiu.
Nedžmedin Spahiu (Foto arhiva Kim)

Analitičar Nedžmedin Spahiu je u izjavi za RTV Kim kazao da su Albanci na Kosovu proglašenjem nezavisnosti dobili državu, kao i “priznanje od većeg dela sveta“, ali kako kaže, nisu prepoznali sebe.

“Zato su naša očekivanja bila mnogo veća nego naša dostignuća u ovih deset godina. Zapravo, za sve naše nedaće, za sve naše probleme mi smo optužili Srbiju i Beograd i mislili smo da su oni krivi za sve naše nedaće, a ne našu nesposobnost, odnosno naše mane“, kazao je on.

Kosovski Albanci uglavnom nisu zadovoljni onim što su osamostaljenjem dobili, ističući da su za takvo stanje “sami krivi“.

“Različito društvo, demokratija, ljudska prava, ekonomija, kultura, zdravstvo, obrazvanje, sve su to mogućnosti koje su postojale, ali kosovsko društvo se jako neozbiljno ponašalo i zbog toga je uspelo da ostvari malo od onoga što se od njih očekivalo“, kazao je Spahiu.Ostale vesti

Vučić: Spremni smo za nastavak dijaloga

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je nakon razgovora sa Miroslavom Lajčakom da je Srbija posvećena dijalogu sa Prištinom i spremna je za njegov nastavak "u svakom trenutuku kada kada bude pozvana u Brisel".

  • 03.03.2021
Čitaku zvanično završila mandat ambasadorke u SAD
Vljora Čitaku je zvanično završila svoj mandat ambasadorke Kosova u Sjedinjenim Američkim Državama, prenosi KosovaPress.
  • 03.03.2021
Eljezi: Sutra se očekuje objavljivanje konačnih rezultata izbora

Konačni rezultati vanrednih parlamentarnih izbora održanih na Kosovu 14. februara biće poznati sutra, prenosi KosovaPress.

  • 03.03.2021
Selaković: Posvećeni dijalogu sa Prištinom, problem nedostatak poverenja

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković započeo je zvaničnu posetu Berlinu obraćanjem Odboru za EU nemačkog Bundestaga, gde je poručio da Srbija, čiji je spoljnopolitički prioritet punopravno članstvo u EU, ostaje posvećena dijalogu sa Prištinom, pod okriljem Unije, ali ukazao da je ono što je u ovom procesu značajan problem, nedostatak poverenja, prenosi RTS

  • 03.03.2021
“Sporazum”: U iščekivanju zvaničnih rezultata
U novoj emisiji “Sporazum” govorimo o političkoj situaciji na Kosovu nakon održanih vanrednih parlamentarnih izbora, sa posebnim akcentom na učešće nevećinskij zajednica. Analiziramo kakve promene na relaciji Priština – Beograd donosi izborni pobednik Aljbin Kurti ako uspe da formira svoju novu vladu.
  • 03.03.2021
Lajčak stiže u Beograd, danas razgovori sa Vučićem
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom u 18 časova.
  • 03.03.2021