"Nismo dobili podatke iz Ivanovićevog mobilnog telefona"

Srbi su kosovskim vlastima prosledili samo jedno saslušanje sa suprugom Olivera Ivanovića o ubistvu bivšeg lidera SDP-a.

Podeli ovaj članak sa:
 • Oliver Ivanović (Foto arhiva Kim)

Ovaj izveštaj je specijalnom tužiocu na Kosovu dostavljen pre mesec dana. Tužilac Silj Hodža demantovao je ono što je srpska ministarka pravosuđa rekla, kazavši da Srbija nije pružila Kosovu druge podatke o ovom pitanju, iako je kosovska strana podnela takav zahtev, prenosi Kossev.

“Udovica Olivera Ivanovića, Milena, u početku je bila zainteresovana da pruži dokaze za kosovsko tužilaštvo u vezi sa ubistvom svog supruga. Ali se kasnije preselila u Beograd, gde se zaposlila u kancelariji srpskog premijera i nije došla na Kosovo da svedoči. Uprkos činjenici da ju je specijalno tužilaštvo na Kosovu pozvalo da bude saslušana o tome šta ona zna o ubistvu svog supruga, nikada nije došla u kosovsko tužilaštvo. Zvaničnici tužilaštva na Kosovu zatražili su od srpskog tužilaštva da obavi saslušanje sa njom. Srpski tužioci su već pre mesec dana saslušali jednog srpskog zvaničnika, Ivanovićevu udovicu, pre mesec dana. Srpski zvaničnici prosledili su izveštaj kosovskim tužiocima pre oko mesec dana“, navodi portal Insajderi.

U međuvremenu, danas, Nela Kuburović iz Ministarstva pravde Srbije rekla je da su u Prištinu poslali još jedan izveštaj sa svedočenjima nekih ljudi koji se odnose na ovaj slučaj. Ali u Specijalnom tužilaštvu oni to poriču. Oni izjavljuju da je jedini izveštaj koji su dobili od srpskih vlasti taj od pre mesec dana.

Tako je specijalni tužilac Silj Hodža, koji se bavi ovim slučajem, rekao za Express.

“Pozdravljamo svaku informaciju od strane srpskih vlasti po ovom pitanju. Ali nismo dobili dovoljno podataka o ovim istragama. Pre mesec dana zatražili smo od srpskog tužilaštva da ispita ženu Olivera Ivanovića. Saslušali su je i dostavili nam izveštaj sa odgovorima na pitanja koja je njegova žena dala. Poslali smo im pitanja. Ali iz odgovora koje je dala, nismo dobili neki dodatni podatak od nje,” rekao je Hodža za Express. On je dalje rekao da su od srpska strane zatražili telefonske razgovore snimljene na Ivanovićevom telefonu, ali i da ih još nisu primili.

“Zatražili smo i podatke iz telefona pokojnika, Ivanovića. Ali srpske vlasti nam ih još nisu dale. Mi nismo imali pristup jer znamo da srpski operator radi u severnom delu Mitrovice”, rekao je tužilac koji se bavi slučajem rasvetljavanja atentata na Olivera Ivanovića.

A 23. novembra prošle godine, u akciji kosovskih vlasti, četiri osobe su uhapšene kao osumnjičene za umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića. Za troje od njih sud je naredio nalog za pritvor. Prema tužiocu Silje Hodža, saslušanje za njih biće održano 23. februara ove godine.

“Inače, Ivanović je bio poznat kao jedan od najkritičnijih glasova Beograda i Vučića. Posle ubistva supruga, Milena je pobegla u Beograd iz Mitrovice i sada ima posao u kabinetu potpredsednika srpske vlade Ane Brnabić. Ivanović je ubijen 16. januara ispred svoje kancelarije u severnoj Mitrovici, dok je na licu mesta pronađen zapaljeni automobil, koji je navodno koristio počinilac“, zaključuje Insajderi.

Ostale vesti

 • Analitičari u Prištini: Parlamentarni izbori na jesen

  Analitičari u Prištini: Parlamentarni izbori na jesen

  Kosovska vlada, predvođena Ramušom Haradinajem uspela je da izgura godinu i po dana svog mandata, uprkos nedostatku stalne nadpolovične poslaničke većine u parlamentu, zahtevima opozicije za njeno rušenje, ali i nezadovoljstvu koalicionog partnera Demokratske partije Kosova, zbog uvođenja takse od 100 odsto na srpske proizvode, na čijem ukidanju insistiraju vodeće zapadne zemlje, a koja koči nastavak dijaloga sa Beogradom.

 • Dačić: Socijalisti nikada neće izdati Srbe na Kosovu

  Dačić: Socijalisti nikada neće izdati Srbe na Kosovu

  Predsednik SPS Ivica Dačić primio je, povodom 15 godina od pogroma Srba na Kosovu, predstavnike opštinskih i okružnih odbora SPS sa Kosova, sa kojima je razgovarao o pitanjima od značaja za njihov opstanak, o funkcionisanju lokalnih samouprava, zdravstva, prosvete i drugim pitanjima položaja Srba na Kosovu.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane