Vesti
Politika

Nikolić: Nećemo odustati od Kosova

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da, uz napore za oporavak ekonomije, država i dalje vodi bitku da ne dozvoli ulazak Kosova u Ujedinjene nacije i od te borbe nikad neće odustati, niti pokleknuti.
Nikolić: Nećemo odustati od Kosova
Tomislav Nikolić (Foto Kim arhiva)

"Borimo se na načine koji su vama možda nedovoljno brzi ili nedovoljno vidljivi, ali su jedini mogući u ovo vreme kada svetim vlada sila. Borimo se na način koji ne ponižava Srbiju, već je vodi ka boljoj budućnosti", rekao je Nikolić na komemorativnom skupu u Jajincima posvećenom očuvanju dostojanstvenog sećanja na više desetina hiljada ljudi brutalno likvidiranih na tom mestu.

"Budite sigurni da nikada nećemo odustati. Nikada nećemo pokleknuti", dodao je Nikolić.

On je istakao da Srbija ulaže ogromne napore da razumne ljude u svetu ubedi da Kosovo ne može da postane član UNESKO, i da su kosovska kultura, baština i istorija isključivo srpske, pa ako su ih čuvali 11 vekova, Srbi će ih čuvati i dalje, "jer je geografija to što se nalazi na prostoru Kosova i Metohije ne čine kosovskim već uvek i samo srpskim".Ostale vesti

Od četvrtka kretanje po 16 sati
Treća faza ublažavanja mera počeće ranije nego što je bilo najavljeno, kazao je danas ministar zdravlja Kosova.
  • 25.05.2020
Tači: Kurti uzurpirao premijersku funkciju
Predsednik Kosova Hašim Tači optužio je vršioca dužnosti premijera Aljbina Kurtija da je uzurpirao tu funkciju.
  • 25.05.2020
Grenel odlazi sa mesta ambasadora u Berlinu
Specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel potvrdio je da odlazi sa mesta ambasadora SAD u Nemačkoj. On je na svom Tviteru napisao "Istina", odgovarajući tako na navode nemačke agencije Dpa da odlazi sa funkcije ambasadora.
  • 24.05.2020
Drecun: Meka moć EU pala na ispitu
Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun kaže da je Nemačka vrlo energično protiv stava administracije Donalda Trampa da se ipak otvori mogućnost za postizanje nekog kompromisnog rešenja.
  • 24.05.2020
Nemačka i Francuska traže hitan nastavak dijaloga

Nemački ministar spoljnih poslova Heiko Mas i njegov francuski kolega Žan-Iv Le Drian objavili su zajedničko saopštenje u kome su pozvali na hitan nastavak dijaloga između Kosova i Srbije pod vođstvom Evropske unije.

  • 23.05.2020
Iz Grenelove kancelarije negiraju da postoji rok za sporazum
Portparol američkog izaslanika za dijalog Beograda i Prištine Dik Kastin demantovao je navode odlazećeg kosovskog premijera Aljbina Kurtija da Ričard Grenel želi da do septembra bude postignut sporazum Beograda i Prištine.
  • 22.05.2020