Vesti
Politika

Nikolić ili Dačić za Nobela?

Ukoliko Ivica Dačić kao kandidat za Nobelovu nagradu stane uz Hačima Tačija ne može dobiti podršku predsednika Srbije, kaže Tomislav Nikolić. Dačić odgovara da je Nikolić predložio razgovore sa kosovskim premijerom, i da bi zato on trebalo da bude kandidat za Nobela.
Nikolić ili Dačić za Nobela?
Karl Bilt (Foto novosti.rs)

Tomislav Nikolić poručuje Ivici Dačiću da je još mlad i da mnogo može da uradi za Srbiju, ali da pregovaranje sa onim koga su Albanci odabrali i kandidatura za Nobela s njim - nisu isto.

"Stalno u međunarodnoj areni, od Ujedinjenih nacija do Saveta Evrope, govorim o zločinima protiv Srba na Kosovu i Metohiji i osnovanoj sumnji da ih je organizovao Tači. Bojim se da bi sve istrage protiv njega prestale ukoliko bi dobio Nobelovu nagradu. Zato Srbin uz njega ne može da stane", navodi Nikolić.

Premijer konstatuje da je lako sada držati predavanja, ali je teško pregovarati.

"Ja mislim da bi Nikolić trebalo da bude kandidat za Nobela, zato što je on predložio da razgovaram sa Hašimom Tačijem", naveo je Dačić.

Nije zadovoljan ni formulacijom koju je predsednik u intervjuu iskoristio.

"Trebalo je da kaže da ne podržava Tačija, a ne Dačića. Jer to je formulacija u skladu sa onom koju mi često savetuje za razgovore. Jednom mi je rekao nemoj da potpišeš, ali nemoj ni da odbiješ", ispričao je Dačić.

Ivicu Dačića, Hašima Tačija i Ketrin Ešton za Nobelovu nagradu za mir predložili su predstavnici srpskog i albanskog Kokusa u Kongresu SAD zbog njihove ključne uloge u normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.Ostale vesti

CIK: Izborna kampanja za drugi krug izbora trajaće pet dana
CIK je usvojio operativni plan za organizaciju drugog kruga izbora za gradonačelnike opština na Kosovu i odlučio da izborna kampanja traje pet dana, od 8. do 12. novembra, saopštio je portparol CIK-a Valjmir Elezi.
  • 22.10.2021
Osmani: Dva ruska zvaničnika proglašena personama non grata
"Dva zvaničnika Kancelarije za vezu Ruske Federacije na Kosovu proglašena su personama non grata zbog njihove štetne aktivnosti koja je narušila nacionalnu bezbednost i ustavni poredak Kosova", navodi se u objavi na Fejsbuku predsednice Kosova Vjose Osmani.
  • 22.10.2021
Petković i Ajgner o položaju Srba i dijalogu BG i PR
O položaju srpskog naroda na Kosovu, problemima sa kojima se svakodnevno susreću, nastavku dijaloga Beograda i Prištine, danas su razgovarali direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković i specijalni poverenik za Zapadni Balkan Saveznog ministarstva za evropske i međunarodne poslove Republike Austrije Johanes Ajgner.
  • 22.10.2021
Vlast i opozicija na Kosovu: Cilj dijaloga međusobno priznanje sa Srbijom
Status kvo u kojem se nalazi briselski dijalog ne odgovara nijednoj strani, a ponajmanje Kosovu koji je najveći gubitnik, posebno u vidu priznanja nezavisnosti, navodi Kosovski demorkatski institutu (KDI) u svom najnovijem izveštaju. O ovom dokumentu, ali i o budućnosti dijaloga Kosova i Srbije govorili su predstavnici najjačih političkih partija na Kosovu.
  • 22.10.2021
Članovi GI Narodno jedinstvo u Klokotu pristupili Srpskoj listi
Nijedan od tri kandidata za gradonačelnika Klokota, nije uspeo da osvoji dovoljan broj glasova u prvom krugu lokalnih izbora održanih u nedelju 17. oktobra. Kandidat GI Narodno jedinstvo Saša Mirković sa ostalim članovima svoje inicijative, danas je pristupio Srpskoj listi i pozvao svoje glasače da u sledećem krugu izbora svoj glas daju Srpskoj listi.
  • 21.10.2021
CIК: Ponavlja se prebrojavanje glasova na 23 biračka mesta
Centralna izborna komisija odlučila je da se ponovo prebroje glasovi sa 23 biračka mesta za lokalne izbore koji su održani 17. oktobra.
  • 21.10.2021