Vesti
Politika

Niki Hejli i ambasador Srbije pri UN o Kosovu

Ambasadorka SAD pri UN Niki Hejli napisala je na svom "Tviter" nalogu da je sa ambasadorom Srbije pri UN Milanom Milanovićem razgovarala o odnosima Beograda i Prištine.
Niki Hejli i ambasador Srbije pri UN o Kosovu
Niki Hejli i Milan Milanović (Foto Tviter)

"Imali smo produktivni sastanak sa ambasadorom Srbije Milanovićem o odnosima Srbije i Kosova, o pronalaženju rešenja prihvatljivog za obe zemlje i obezbeđivanju čvršćeg mira u regionu", napisala je Hejli.

Originalna poruka s istim sadržajem, koju je ona retvitovala, postavljena je na Tviter profilu Misije SAD u UN.

Američki ambasador Kajl Skot ocenio je da je američka ambasadorka pri UN imala "pozitivan i otvoren razgovor" sa Milanom Milanovićem u sedištu UN u Njujorku.

"Ambasadorka Hejli je imala pozitivnu i otvorenu diskusiju i to je dobar korak. Radujem se nastavku saradnje u UN i u Srbiji", prokomentarisao je Skot taj susret novinarima u Beogradu.Ostale vesti

Konjufca: Za pokretanje tužbe protiv Srbije za genocid potrebno je vreme

Predsednik kosovskog parlamenta Gljauk Konjufca rekao je da sastavljanje tužbe protiv Srbije za genocid na Kosovu zahteva vreme, prenosi Reporteri.

  • 17.04.2021
Kosovske NVO protiv odluke Evropa Nostre o Dečanima
Četrdeset organizacija civilnog društva reagovalo je na uključivanje manastira Dečani na listu „7 najugroženijih spomenika u Evropi“ za 2021. godinu od strane panevropske federacije nevladinih organizacija aktivnih na polju kulturnog nasleđa poznate kao Europa Nostra.
  • 17.04.2021
Lavrov i Selaković: Opasni pokušaji odustajanja od Rezolucije 1244
Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković sastao se danas u Moskvi sa svojim ruskim kolegom Sergejom Lavrovim, koji je podvukao da su pokušaji odustajanja od Rezolucije UN 1244 na Kosovu opasni, prenosi Tanjug.
  • 16.04.2021
Kosnet o razmeni teritorija: Nismo stajali iza ove ideje
Američki ambasador na Kosovu, Filip Kosnet, ideju o razmeni teritorija između Kosova i Srbije smatra prošlošću. Tvrdi da SAD nisu zainteresovane za razmenu teritorija, jasno stavljajući do znanja da ne stoje iza ove ideje.
  • 16.04.2021
Kurti zatražio od Grčke da prizna nezavisnost Kosova
Kosovski premijer Aljbin Kurti sastao se sa šefom grčke Kancelarije za vezu u Prištini Krisuolom Aliferi i zatražio da se njena zemlja "pridruži bloku zemalja koje su priznale Kosovo".
  • 15.04.2021
Lajčak i Bisljimi o integracijama, razvoju i dijalogu
Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak razgovarao je sa potpredsednik kosovske vlade Besnikom Bisljimijem o Kosovu.
  • 15.04.2021