Vesti
Politika

"Nijedna vlada ne može da se povuče iz Vašingtonskog sporazuma"

Premijer Kosova u tehničkom mandatu Avdulah Hoti izjavio je danas da nijedna vlada u Prištini ne može da se povuče iz sporazuma postignutog u Vašingtonu.
Avdulah Hoti (Foto arhiva Kim)

Hoti je u intervjuu za servis Radija slobodna Evropa na albanskom jeziku rekao da je to istorijski sporazum koji niko ne može da ospori, o čemu svedoči i činjenica da ga podržava i nova američka administracija.

Govoreći o dijalogu sa Beogradom Hoti je rekao da je njegov tim dobro strukturirao proces dijaloga sa jasnim principima - da se pregovara o konačnom sporazumu koji podrazumeva uzajamno priznanje i da se ne razgovara o pitanjima vezanim za teritorijalni integritet.

"Sada kada je Srbiji stiglo pismo američkog predsednika Džoa Bajdena, verujem da se potvrdilo da smo bili u pravu u vezi sa ovim principima procesa dijaloga koje smo uspostavili", rekao je Hoti.Ostale vesti

Petković čestitao Srpskoj listi
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković čestitao je Srpskoj listi pobedu na kosovskim lokalnim izborima.
  • 18.10.2021
Srpska lista: Pobeda u 10 opština, bez ZSO neće biti kosovskih institucija

"Srpski narod na Kosovu poslušao je poziv svoje Srpske liste i svog predsednika Aleksandra Vučića, i u ovoj rekordnoj izlaznosti dao podršku da se nastavi borba za ostanak i opstanak na ovim prostorima. Dakle, želim da obavestim građane da su kandidati Srpske liste pobedili u svih 10 opština sa srpskom većinom", kazao je predsednik Srpske liste Goran Rakić na konferenciji za medije u Severnoj Mitrovici.

  • 17.10.2021
Stojanović: Izborni rezultat u Gračanici je posledica obećanja, pritisaka i ucena
Branimir Stojanović je, komentarišući preliminarne izborne rezultate za Opštinu Gračanica, rekao da su oni posledica prevelikih obećanja, te ucena i pritisaka na birače od strane Srpske liste.
  • 17.10.2021
Gračanica: Ljiljana Šubarić ubedljivo vodi
Prema malom uzorku obrađenih listića od strane CIK (do 21:10 časova, 13,37%) kandidatkinja Srpske liste Ljiljana Šubarić ubedljivo vodi u odnosu na nezavisnog kandidata Branimira Stojanovića.
  • 17.10.2021
Milović: Glasajte po svojoj savesti

Kandidat za gradonačelnika Zvečana ispred Srpske liste, Dragiša Milović, pozvao je građane da glasaju „po svojoj savesti“, a da se nakon toga radi „pored rešavanja infrastrukturnih problema koje opština Zvečan ima, pre svega na stabilizaciji prilika, odnosno na bezbednosti“.

  • 17.10.2021
Rakić: Očekujem ubedljivu pobedu
Predsednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je jutros nakon glasanja da je zadovoljan načinom na koji je izborni dan počeo.
  • 17.10.2021