Vesti
Politika

Netanjahu: Nova era za Kosovo i Izrael

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu uputio je pismo telegram žiteljima Kosova povodom Roš Hašane, proslave jevrejske Nove godine.
Netanjahu: Nova era za Kosovo i Izrael
Benjamin Netanjahu (Foto Fonet/AP)

Benjamin Netanjahu je u pismu istakao da "ove nove godine pruža ruku prijateljstva ljudima na Kosovu".

"Poslednja zbivanja između Izraela i Kosova mogu pomoći u uspistavljanju nove ere koja će doprineti ljudima sa obe strane. Uveren sam da možemo postići mnogo toga radeći zajedno i moja je iskrena nada da to možemo i da ostvarimo", istakao je Netanjahu.

Poruka izraelskog premijera Benjamina Netanjahua žiteljima Kosova i jevrejskoj zajednici prikazana je tokom svečane jevrejske novogodišnje ceremonije održane i u Prištini.

Na ceremoniji su prisustvovali kosovski predsednik Hašim Tači, predsednica skupštine Vjosa Osmani i kosovski premijer Avdulah Hoti.Ostale vesti

Hoti: Dijalog neće stati zbog Kosova
Kosovski premijer Avdulah Hoti izjavio je da je uveren da u Prištini neće praviti kompromis da bi postigli konačni sporazum sa Beogradom.
  • 01.10.2020
Vučić: Zabrana ulaska Šarčeviću znak slabosti Prištine
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da je zabrana ulaska na Kosovo ministru obrazovanja Mladenu Šarčeviću samo znak slabosti Prištine.
  • 01.10.2020
Brisel: Radi se na održavanju nove runde dijaloga
U Evropskoj službi za spoljne poslove nastavljen je rad na organizovanju nove runde sastanaka u okviru dijaloga Beograda i Prištine, jer više ne postoji potreba za karantinom, potvrđeno je Tanjugu u Briselu.
  • 30.09.2020
Raspodela sredstava iz Fonda za ekonomski oporavak sledeće nedelje

Kosovski premijer Avdulah Hoti najavio je da se već sledeće nedelje očekuje početak raspodele 60 miliona evra iz Fonda za ekonomski oporavak.

  • 30.09.2020
Sunjok: Dijalog Beograda i Prištine napreduje
Specijalni predstavnik EU za Kosovo ambasador Tomaš Sunjok ocenio je danas da dijalog Beograda i Prištine napreduje,  da je pitanje Zajednice srpskih opština (ZSO) tema razgovora u okviru tog procesa, te izrazio nadu u postizanje sveobuhvatnog  sporazuma za rešavanje svih pitanja između dve strane.
  • 29.09.2020
Komična predstava oko
Transparenti koji su osvanuli nedavno na Gazivodama ne prestaju da privlače pažnju javnosti. Pojedini se sa njima sprdaju i smešni su im, za neke su oni deo američke predstave, dok Srbima na severu Kosova uopšte nije smešno. „Žao mi je što o sudbini celog jezera odlučuju ljudi koji nikakve veze sa tim nemaju“, kaže za RTV Kim Marko Rakić iz Lokalne inicijative „Link“.
  • 28.09.2020