Vesti
Politika

Netanjahu: Nova era za Kosovo i Izrael

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu uputio je pismo telegram žiteljima Kosova povodom Roš Hašane, proslave jevrejske Nove godine.
Netanjahu: Nova era za Kosovo i Izrael
Benjamin Netanjahu (Foto Fonet/AP)

Benjamin Netanjahu je u pismu istakao da "ove nove godine pruža ruku prijateljstva ljudima na Kosovu".

"Poslednja zbivanja između Izraela i Kosova mogu pomoći u uspistavljanju nove ere koja će doprineti ljudima sa obe strane. Uveren sam da možemo postići mnogo toga radeći zajedno i moja je iskrena nada da to možemo i da ostvarimo", istakao je Netanjahu.

Poruka izraelskog premijera Benjamina Netanjahua žiteljima Kosova i jevrejskoj zajednici prikazana je tokom svečane jevrejske novogodišnje ceremonije održane i u Prištini.

Na ceremoniji su prisustvovali kosovski predsednik Hašim Tači, predsednica skupštine Vjosa Osmani i kosovski premijer Avdulah Hoti.Ostale vesti

Lajčak: Odlaže se sastanak delegacija Beograda i Prištine u Briselu
Sastanak pregovaračkih delegacija Beograda i Prištine, koji je trebalo da bude održan u ponedeljak, odložen je, saopštio je specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak.
  • 25.09.2020
Povodom najave da će se sledeće nedelje u Briselu održati samo tehnička runda razgovora Beograda i Prištine uz izostavljnje pitanja Zajednice srpskih opština sa agende, u Briselu kažu da su "datumi i agenda" isključivo u rukama dve strane koje pregovaraju.
  • 25.09.2020
Skupština Kosova danas održava dve plenarne sednice
Na prvoj sednici, u 10 časova, po treći put će se glasati Nacrt zakona o ekonomskom oporavku u načelu, koji na poslednja dva zasedanja nije uspeo da dobije potrebne glasove.
  • 25.09.2020
Predstavnici Beograda i Prištine nastaviće razgovore u Briselu u ponedeljak 27. septembra, potvrdio je specijalni predstavnik EU za dijalog Miroslav Lajčak.
  • 24.09.2020
Lajčak pozvao predstavnike Prištine i Beograda na sastanak
Specijalni izaslanik Evropske Unije (EU) za dijalog između Srbije i Kosova, Miroslav Lajčak poslao je pozivnice Prištini i Beogradu za novi susret u okviru pregovora o normalizaciji odnosa, saznaje Radio Slobodna Evropa (RSE) iz pouzdanih izvora u Briselu.
  • 24.09.2020
„ZSO nakon što Srbija prizna Kosovo“
O Zajednici srpskih optiština treba da se razgovara na predstojećem sastanku u Briselu, smatraju analitičari sa Kosova i dodaju da dijalog ne treba prekidati kada je konačno počeo da daje rezulate. Predsednika PDS-a Nenada Rašića izjava premijera Avdulaha Hotija je iznenadila.
  • 24.09.2020