Vesti
Politika

"Nerazumljiva odluka o Ivanoviću"

Ministar bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin kaže da je potpuno nerazumljivo to što je lideru GI SDP Oliveru Ivanoviću produžen pritvor.
Aleksandar Vulin (Foto arhiva KIM)

"Niko više ne može da razume što je produžen pritvor Oliveru Ivanoviću. Država Srbija je dala garancije da će biti dostupan nadležnim organima. Mi tražimo samo sitnicu, a to je da se brani sa slobode", kazao je on u emisiji "Srbija realno" televizije "Skaj plus".

"Još se borimo da se on prebaci iz Prištine u Kosovsku Mitrovicu", dodao je Vulin.

On je naglasio da se Ivanović nalazi u zatvoru u kojem po pravilu nisu "najbolji ljudi" i da se drži u pritvoru među Albancima pod optužnicom da je vršio zločine nad Albancima.

"Ne razumem šta se dešava. Prihvatili su garancije za Veselinovića, ali ne i za Delibašića i Ivanovića", istakao je on, dodajući da je Ivanović pritvoren jer neko u Prištini očigledno nije želeo da Srbi izađu na izbore, ali su oni, kako je naveo, pokazali da su zreli i nisu naseli na taj pritisak.Ostale vesti

Sunjog: Kurtijev stav o dijalogu pozitivan pomak

Izjavu predsednika pokreta Samoopredeljenje i kandidata za novog premijera Aljbina Kurtija da će dijalog sa Beogradom biti među četiri prioriteta kosovske vlade šef kancelarije EU u Prištini Tomaš Sunjog ocenio je kao pozitivan pomak.

  • 28.02.2021
Dačić odbacuje nepostojeći non pejper EU i SAD o Kosovu
Ako neko planira da donosi neke non pejpere, poručujem im da ne gube vreme, rekao je danas za TV Pink predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, i dodao da je stav predsednika Srbije jasan - želimo kompromis i dogovor, ali ne prihatamo nikakve ucene.
  • 27.02.2021
Novčana pomoć Srbima na Kosovu najverovatnije u maju
Direktor Vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da će novčana pomoć Srbima na Kosovu najverovatnije biti isplaćena u maju.
  • 27.02.2021
Kurti ponovio da ne treba žuriti sa dijalogom
Kandidat za budućeg premijera Aljbin Kurti preneo je i ambasadoru Velike Britanije u Prištini Nikolasu Abotu da dijalog sa Beogradom ne treba požurivati, zalažući se za dobre pripreme za stabilan sporazum.
  • 27.02.2021
CIK: Odbačeno 18.766 glasova iz dijaspore
Centralna izborna komisija Kosova odbacila je 18.766 glasova iz dijaspore, prenosi Zeri.
  • 26.02.2021
Vučić: Nezaposlenima na Kosovu 200 evra, deci i zaposlenima po 100
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je finansijsku pomoć za ljude koji žive na Kosovu. Nezaposlena lica će dobiti po 200 evra, a deca i zaposlene osobe po 100. Takođe, najavio je početak gradnje nove zgrade za KBC Priština u Gračanici.
  • 26.02.2021