Vesti
Politika

Nenad Stanojević i Lazar Radulović imenovani za zamenike ministara

Premijer Kosova Aljbin Kurti imenovao je Nenad Stanojevića za zamenika ministra privrede, a Lazara Radulovića za zamenika ministra poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja u Vladi Kosova.
Nenad Stanojević i Lazar Radulović imenovani za zamenike ministara
Aljbin Kurti sa ministrima i njihovim zamenicima (Foto Kabinet premijera Kosova)

Kako je navedeno na sajtu Vlade Kosova,"premijer Kurti im je čestitao na novim institucionalnim dužnostima i odgovornostima".

Sastanku su prisustvovali i ministarka privrede Artana Rizvanoli, ministar poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Faton Peci i ministar za zajednice i povratak Nenad Rašić.

Podsetimo, predsednik Udruženja Crnogoraca "Lovćen" Lazar Radulović je početkom decembra prošle godine podržao novog ministra za zajednice i povratak u Vladi Kosova Nenada Rašića.Ostale vesti

Fon Kramon i Rojten: Srpska lista da preda izbornu listu
Evropski poslanici Viola fon Kramon i Tijs Rojten pozvali su Srpsku listu da izađe na lokalne izbore i preda svoju izbornu listu, a kosovske vlasti da, s obzirom na to da je rok za prijavu političkih subjekata istekao - pokažu fleksibilnost.
  • 23.03.2023
Brnabić: Hajde da krenemo od prve tačke
Premijerka Srbije Ana Brnabić nije komentarisala izjavu visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepa Borela da se sporazum o normalizaciji odnosa sa Kosovom mora primeniti bez biranja delova i kako to utiče na stav Srbije da Kosovo ne može da uđe u Ujedinjene nacije.
  • 23.03.2023
Kurti: Beograd se neprekidno meša u unutrašnja pitanja Kosova
Premijer Kosova Aljbin Kurti je na Tviteru napisao da je odbijanje Srpske liste da učestvuje na lokalnim izborima zakazanim za 23. april "znak kontrole Beograda nad strankom i neprekidnog mešanja u unutrašnje poslove Kosova".
  • 23.03.2023
Dveri, Zavetnici, Novi DSS i POKS: Evropski plan za Kosovo je ništavan
Poslanici četiri opozicione stranke u Srbiji su u pismu zvaničnicima EU i ambasadama država koje nisu priznale kosovsku nezavisnost izrazili protivljenje evropskom planu za Kosovo i ocenili da je on "ništavan".
  • 23.03.2023
Za Balkan 106,2 miliona dolara
U predlogu budžeta Stejt departmenta za fiskalnu 2023. godinu, u delu u kome se predviđa pomoć za inostrane operacije, za Zapadni Balkan opredeljeno je 106,2 miliona dolara, preneo je Glas Amerike.
  • 23.03.2023
Blinken: Sporazum iz Ohrida vodi ka priznanju Kosova od strane pet zemalja EU

Američki državni sekretar Entoni Blinken smatra da bi primena Sporazuma o putu ka normalizaciji odnosa Kosova i Srbije otvorila vrata za priznanje Kosova od strane pet članica Evropske unije koje to nisu učinile.

  • 23.03.2023