Vesti
Politika

"Nema još usaglašenog pravno obavezujućeg dokumenta"

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić precizirao je da još ne postoji nešto što bi bio usaglašen pravno obavezujući dokument, koji se očekuje da Beograd potpiše sa Prištinom na putu ka EU.
Marko Đurić (Foto arhiva Kim)

"Države članice nemaju usaglašen stav po tom pitanju", rekao je Đurić na pitanje novinara šta podrazumeva pravno obavezujući dokument.

"Vrlo je teško reći šta je pravno obavezujući dokument, jer države članice EU nemaju usaglašen stav po tom pitanju. Ali, ako ga budu u nekom trenutku imale i kada ga budu imale i kada nam ga budu predstavile, mi ćemo se o tome izjasniti", rekao je Đurić novinarima.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon sastanka sa predsednikom Evropskog parlamenta Antoniom Tajanijem rekao je da EU očekuje od Srbije pravno obavezujuci dokument sa Prištinom, posle kojeg bi mogla da postane članica EU".Ostale vesti

Sastanak CIK-a o učešću političkih partija
Centralna izborna komisija održaće danas sastanak na kojem se očekuje da donese odluku o sertifikaciji političkih partija zajedno sa listama kandidata, prenosi Gazeta Express.
  • 22.01.2021
Kosnet: Kandidati za poslanike da poštuju odluke pravosuđa
Američki ambasador na Kosovu Filip Kosnet pozvao je sve kandidate za poslanike Skupštine Kosova koji nisu sertifikovani od strane Centralne izborne komisije da poštuju odluke pravosuđa. U intervjuu za televiziju Kanal 10, Kosnet je rekao da postoji pravni postupak za žalbe na ove odluke.
  • 21.01.2021
Milion evra za nadoknadu štete od poplava
Tehnička Vlada Kosova izdvojila je milion evra za nadoknadu štete nastale na stambenim zgradama kao rezultat poplava koje su zahvatile Kosovo u prvoj nedelji januara.
  • 21.01.2021
EK se oglasila povodom izjave Ramuša Haradinaja
Iz Evropske komisije su povodom poziva Ramuša Haradinaja na stvaranje "velike Albanije" za Tanjug poručili da politički lideri u regionu moraju da promovišu dobrosusedske odnose i da se pridržavaju evropskih vrednost.i
  • 21.01.2021
Kurti: Ne povlačim se sa liste kandidata za poslanike
Predsedavajući pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti izjavio je da lista kandidata za poslanike te stranke za izbore ostaje onakva kao što je i predata, sa njim na čelu.
  • 21.01.2021
Džo Bajden položio zakletvu za predsednika SAD

Polaganjem zakletve Džozef Bajden je zvanično postao 46. predsednik SAD.

  • 20.01.2021