Vesti
Politika

"Neka povuku sporazume i biće sve normalno"

Opozicija na Kosovu je poručila da je za prekid političke krize dovoljno da premijer Kosova Isa Mustafa povuče potpise sa sporazuma o ZSO i demarkaciji granične linije sa Crnom Gorom.
Suzavac u Skupštini Kosova (Foto Kim)

U saopštenju Samoopredeljenja, Alijanse za budućnost Kosova i Incijative za Kosovo, ističe se da su događaji u skupštini pokazali da je na sceni "trijumvirat lažova", koji čine predsednik Parlamenta Kadri Veselji, premijer Isa Mustafa i njegov zamenik Hašim Tači, koji se nisu ustručavali da neistinama i hipokrizijom pokrivaju njihovu diktaturu.

"Ova trojica zvaničnika kažu da će u ime demokratije isključiti iz rada Skupštine i uhapsiti sve članove opozicije. Oni kažu da će u ime pravde goniti opiziciju i zaštiti svoju korupciju. Međutim, mi smo odlučni da sporazumi o Zajednici i demarkaciji ne prođu. Opozicija se ne zaustavlja, protesti se ne zaustavljaju", navodi se u saopštenju.

Skupština Kosova je razmatranjem 25 tačaka dnevnog reda završila sednicu koju je započela u 10.30 časova, ali je zbog aktiviranja suzavca bila prinuđena da je prekine dva puta.Ostale vesti

Konjufca: Za pokretanje tužbe protiv Srbije za genocid potrebno je vreme

Predsednik kosovskog parlamenta Gljauk Konjufca rekao je da sastavljanje tužbe protiv Srbije za genocid na Kosovu zahteva vreme, prenosi Reporteri.

  • 17.04.2021
Kosovske NVO protiv odluke Evropa Nostre o Dečanima
Četrdeset organizacija civilnog društva reagovalo je na uključivanje manastira Dečani na listu „7 najugroženijih spomenika u Evropi“ za 2021. godinu od strane panevropske federacije nevladinih organizacija aktivnih na polju kulturnog nasleđa poznate kao Europa Nostra.
  • 17.04.2021
Lavrov i Selaković: Opasni pokušaji odustajanja od Rezolucije 1244
Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković sastao se danas u Moskvi sa svojim ruskim kolegom Sergejom Lavrovim, koji je podvukao da su pokušaji odustajanja od Rezolucije UN 1244 na Kosovu opasni, prenosi Tanjug.
  • 16.04.2021
Kosnet o razmeni teritorija: Nismo stajali iza ove ideje
Američki ambasador na Kosovu, Filip Kosnet, ideju o razmeni teritorija između Kosova i Srbije smatra prošlošću. Tvrdi da SAD nisu zainteresovane za razmenu teritorija, jasno stavljajući do znanja da ne stoje iza ove ideje.
  • 16.04.2021
Kurti zatražio od Grčke da prizna nezavisnost Kosova
Kosovski premijer Aljbin Kurti sastao se sa šefom grčke Kancelarije za vezu u Prištini Krisuolom Aliferi i zatražio da se njena zemlja "pridruži bloku zemalja koje su priznale Kosovo".
  • 15.04.2021
Lajčak i Bisljimi o integracijama, razvoju i dijalogu
Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak razgovarao je sa potpredsednik kosovske vlade Besnikom Bisljimijem o Kosovu.
  • 15.04.2021