"Nećemo sami formirati ZSO, čekamo"

Pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Petar Petković poručio je danas na sastanku u Zvečanu da će Srbi čekati još tri i po meseca na formiranje Zajednice srpskih opština.

Podeli ovaj članak sa:
  • Sastanak u Zvečanu (Foto N1)

Iako su u martu, predstavnici Srpske liste nakon hapšenja Marka Đurića na Kosovu poručili prilikom izlaska iz Vlade da će sami formirati ZSO 20. aprila, na pet godina od Briselskog sporazuma danas su saopštili da do toga neće doći jer je EU 4. aprila donela odluku da odblokira rad upravljačkog tima za izradu Statuta ZSO.

Petković je na sastanaku političkih predstavnika Srba sa Kosova i Metohije sa članovima Upravljačkog tima za uspostavljanje ZSO izjavio da je pootrebna ZSO kako je dogovoreno I potpisano a ne Zajednica koja će biti “praporac koji zveči”.

“Nama ne treba Asocijacija koja postoji u Ustavu Kosova”, naglasio je on i poručio okupljenima da su država Srbija i predsednik Vučić uz njih.

“Mnogi su očekivali da mi danas krenemo kao što Srbi najčešće rade – srcem... E mi ćemo ovog puta glavom”, rekao je Igor Simić iz Srpske liste dodajući da je važno da su uspeli da pokrenu proces sa mrtve tačke.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da predstavnici Srba na Kosovu neće samostalno formirati Zajednicu srpskih opština 20. aprila.

"Neće Srbi formirati ZSO ni sutra, ni prekosutra, čekli smo pet godina, sačekaćemo i ta tri meseca, da ne može niko da optuži Srbe da krše međunarodne sporazume i dogovore", rekao je Vučić za Radio televiziju Srbije.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane