Vesti
Politika

"Ne postoji volja ni kod Albanaca, ni kod dela srpske javnosti da se otkrije istina"

Milena Ivanović, udovica Olivera Ivanovića, rekla je da podržava GI SDP u odluci da nastupi sa Srpskom listom.
Milena Ivanović (Foto N1)

Kako kaže, jedinstvo srpskog naroda na Kosovu je najvažnije.

Ivanović je rekla da je očekivala da će takva odluka GI SDP biti dočekana na nož, jer je, ukazuje, i sama sve to prošla posle ubistva Olivera Ivanovića, budući da se susrela sa različitim osudama dela javnosti.

"Strašno je sve što se dešava (potpredsednici GI SDP) Kseniji Božović", rekla je ona za TV Pink i podsetila da je Božović godinama bila najbliža Oliverova saradnica.

Ivanović je kazala da je Božović, pored toga što je političar, istovremeno i supruga i majka i da moraju da postoje "crvene linije".

Kada je reč o istrazi povodom ubistva Olivera Ivanovića, ona kaže da je čula da se svedoci ispituju po drugi, peti, deseti put i da tužilac ide u penziju, čime se proces vraća na početak i to joj se ne dopada.

"Očigledno je da ne postoji volja ni kod Albanaca, ni kod dela srpske javnosti da se otkrije istina. Očigledno je da to nekom treba za jeftine političke poene i ja sam duboko razočarana, jer mi se čini da smo sve dalje od stine", rekla je ona.

Ivanović je ocenila da ubistvo njenog supruga "koristi ko kako stigne", poručujući da Oliver Ivanović to ne zaslužuje, pomenuvši u tom kontekstu predsednicu Evropskog pokreta Srba s Kosova Radu Trajković.

Navela je da će je tužiti za sve, kako kaže, laži koje je izgovorila o njoj.Ostale vesti

Kurti: Zapadni izaslanici pristrasni, dolaze sa zahtevima Srbije
Premijer Kosova Aljbin Kurti požalio se, u intervjuu za AP, na stav Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije protiv njegove zemlje, odnosno na tolerisanju "srpskog autoritarnog režima".
  • 08.06.2023
Hil: Srbija naš partner, pitanje da li je i Kurti
Američki ambasador u Srbiji Kristofer Hil ocenio je da je pitanje da li SAD mogu da računaju na kosovskog premijera Aljbina Kurtija kao partnera i dodao da se "ne seća tako dubokih podela između Prištine i Vašingtona".
  • 08.06.2023
Pukovnik Mekgregor: Kurti može otkriti da je izgubio vetar u leđa
Kurti trenutno oseća da ima mnogo vetra iza sebe, posebno zbog zbivanja u Ukrajini, ali uskoro može otkriti da je za nekoliko godina taj vetar potpuno nestao i da nikog više neće biti briga šta on radi ili želi, rekao je u intervjuu za Srpski radio Čikago pukovnik u penziji Daglas Mekgregor, vojni analitičar i viši savetnik predsednika Trampa u Pentagonu.
  • 08.06.2023
Skupština Republike Srpske usvojila Rezoluciju o zaštiti Srba na Kosovu
Narodna skupština Republike Srpske usvojila je Rezoluciju o zaštiti Srba na Kosovu i o teritorijalnom integritetu i suverenitetu Republike Srbije.
  • 08.06.2023
Kosovski Albanci oprečno o nacrtu statuta ZSO Edija Rame
Šefica poslaničke grupe Samoopredeljenja u Skupštini Kosova Mimoza Kusari Ljilja izjavila je da poslanici tog pokreta nisu videli nacrt Statuta Zajednice srpskih opština (ZSO) kog je predložio premijer Albanije Edi Rama. DPK smatra da ga treba podržati, a DSK da je samo Vlada Kosova nadležna za takve predloge.
  • 08.06.2023
Vulović potpisao ugovor za sanaciju puta od Gazivoda do sela Kovači
Ministar državne uprave i lokalne samouprave Srbije Aleksandar Martinović i predsednik Privremenog organa opštine Zubin Potok Srđan Vulović potpisali su ugovor o raspodeli sredstava za projekat sanacije dela puta u opštini Zubin Potok, na deonici puta od velike brane jezera Gazivode do sela Kovači, u iznosu od 7.996.000,00 dinara, saopšteno je iz pomenutog ministarstva.
  • 08.06.2023