’’Ne isključujem opasnost zbog mogućeg razgraničenja’’

Predsednik Crne Gore Milo Ðukanović ne isključuje opasnost po ovu državu kada je reč o eventualnom razgraničenju Srbije i Kosova.

Podeli ovaj članak sa:
 • Milo Đukanović (Foto comunicatemedia.ro)

Ðukanović je, gostujući na RTCG, na pitanje da li, kada je reč o eventualnom razgraničenju Srbije i Kosova, postoji neka opasnost po Crnu Goru, odgovorio da ne postoji nijedan toliko autonoman sistem i mnogo moćniji nego što je Crna Gora, koji bi mogao da kaže: "Znate, na nas se ne može preliti ništa što se događa u našem okruženju".

“Ali takođe ni da ne pospešujem paranoju", rekao je Ðukanović i zapitao: "Jesmo li mi ona Crna Gora koja je devedesetih ovde sačuvala mir tada kada ga nigde nije bilo?"

"Prema tome", zapitao je, "da li je moguće da se razviju neki nepovoljni scenariji kod nas?" i potom odgovorio:

"Znate, to u dobroj meri zavisi od nas, u dobroj meri od naše odgovornosti, i od naše sposobnosti i istrajnosti da čuvamo svoju stabilnosti, svoj multietnički sklad i da čuvamo svoju evropsku perspektivu", rekao je šef crnogorske države.

On je, kaže, optimista, ako Crna Gora bude imala konzistentnu državnu politiku, jasnu viziju i ukoliko bude imala dovoljno hrabrosti da odoleva problemima koji će se "porađati" na putu ostvarenja te vizije.

Ostale vesti

 • "Đilasova deklaracija dokument o pomirenju tajkuna"

  Potpredsednik Glavnog odbora SNS-a Marko Đurić ocenio je da Deklaracija o pomirenju srpskog i albanskog naroda koju je predstavio Dragan Đilas ne predstavlja ništa više od dokumenta o pomirenju tajkuna i terorista, jer se zalaže u potpunosti za iste stvari kao i Priština.

 • Čadež: Privreda da pokaže politici šta je budućnost

  Čadež: Privreda da pokaže politici šta je budućnost

  Čekanje na rešava probleme u regionu iz prošlosti ne vodi u budućnost, poručili su predsednici privrednih komora Zapadnog Balkana okupljeni u Komorskom investicionom forumu (KIF) u Prištini. Pozvali su vlasti da nastave da razgovaraju.

 • Tači: Albanci nepravedno podeljeni

  Tači: Albanci nepravedno podeljeni

  Hašim Tači je izjavio da je misija Kosova za slobodu i nezavisnost nedovoljna i da su Albanci nepravedno podeljeni i da sada treba da se svojom voljom ujedine.

 • Gojković: Važan trenutak za raspravu o Kosovu

  Gojković: Važan trenutak za raspravu o Kosovu

  Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković rekla je za RTS da je sada važan momenat za parlamentarnu raspravu o Kosovu i Metohiji jer je dijalog u zastoju zbog radikalizacije poteza prištinskih vlasti.

 • Đurić: Haradinaj da prihvati stvarnost, Kosmet je deo Srbije

  Đurić: Haradinaj da prihvati stvarnost, Kosmet je deo Srbije

  Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić poručio je da premijer Ramuš Haradinaj treba da prihvati stvarnost da je Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija deo Republike Srbije, a Srbija je spremna za sporazum kojim će AP KiM garantovati najviši stepen autonomije, u skladu sa evropskim i svetskim standardima.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane