’’Ne isključujem opasnost zbog mogućeg razgraničenja’’

Predsednik Crne Gore Milo Ðukanović ne isključuje opasnost po ovu državu kada je reč o eventualnom razgraničenju Srbije i Kosova.

Podeli ovaj članak sa:
 • Milo Đukanović (Foto comunicatemedia.ro)

Ðukanović je, gostujući na RTCG, na pitanje da li, kada je reč o eventualnom razgraničenju Srbije i Kosova, postoji neka opasnost po Crnu Goru, odgovorio da ne postoji nijedan toliko autonoman sistem i mnogo moćniji nego što je Crna Gora, koji bi mogao da kaže: "Znate, na nas se ne može preliti ništa što se događa u našem okruženju".

“Ali takođe ni da ne pospešujem paranoju", rekao je Ðukanović i zapitao: "Jesmo li mi ona Crna Gora koja je devedesetih ovde sačuvala mir tada kada ga nigde nije bilo?"

"Prema tome", zapitao je, "da li je moguće da se razviju neki nepovoljni scenariji kod nas?" i potom odgovorio:

"Znate, to u dobroj meri zavisi od nas, u dobroj meri od naše odgovornosti, i od naše sposobnosti i istrajnosti da čuvamo svoju stabilnosti, svoj multietnički sklad i da čuvamo svoju evropsku perspektivu", rekao je šef crnogorske države.

On je, kaže, optimista, ako Crna Gora bude imala konzistentnu državnu politiku, jasnu viziju i ukoliko bude imala dovoljno hrabrosti da odoleva problemima koji će se "porađati" na putu ostvarenja te vizije.

Ostale vesti

 • Vučić: Jedna iskra da zapali region

  Vučić: Jedna iskra da zapali region

  Svaki dan odlaganja rešenja za Kosovo je stvaranje uslova da jedna iskra zapali ceo region, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu agenciji Rojters.

 • Sporazum ili razmena neprihvatljiva ponuda

  Sporazum ili razmena neprihvatljiva ponuda

  Komentarišući nedavno objavljen izveštaj Stejt Departmenta o stanju ljudskih prava na Kosovu, u kojem se vlasti u Prištini kritikuju zbog nasilja nad povratnicima, uzurpirane imovine i slabih rezultata u procesu povratka raseljenih, Nenad Radosavljević, koji je po dolasku mirovne misije bio savetnik za povratak Specijalnog izaslanika Generalnog sekretara Ujedinjenih nacija na Kosovu, ne očekuje nikakve bitne promene na terenu i eventualno bolji odnos prema povratnicima.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane