Vesti
Politika

“Ne dovodimo u pitanje dijalog sa Srbijom”

Premijer Kosova Isa Mustafa rekao je danas  na sednici Vlade da je ispitivanje ustavnosti sporazuma o ZSO predviđeno briselskim dijalogom, i da dijalog ne bi trebalo da bude ugrožen.
“Ne dovodimo u pitanje dijalog sa Srbijom”
Isa Mustafa i Hašim Tači na sednici Vlade (Foto Vlada Kosova)

"Ja ne smatram da je sporazum suspendovan, ili da je sporazum doveden u pitanje. Sporazum je otišao Ustavnom sudu kako bi se dokazalo da je svaka tačka ovog sporazuma u skladu sa Ustavom Kosova, to je ono što mi moramo da uradimo kao vlada. To ne dovodi u pitanje dijalog koji bi trebalo da se razvija, kao i normalizacija odnosa sa Srbijom", kazao je Mustafa.

Ipak, Mustafa se zapitao da li u ovom trenutku svi žele normalizaciju odnosa, s obzirom na negativnu kampanju Srbije za prijem Kosova u Unesko.

"Normalizacija odnosa je ono kada svi želimo da pređemo preko nekih stvari, dok naši susedi rade suprotno”, rekao je Mustafa.Ostale vesti

Izveštaj EK o Kosovu: Godina političke nestabilnosti
Period od oktobra 2020. do oktobra 2021. godine na Kosovu obeležila je politička nestabilnost, a zakonodavne aktivnosti bile su ograničene uključujući i napore u reformama u vezi sa Evropskom unijom, navodi se u izveštaju Evropske komisije (EK) o Kosovu.
  • 19.10.2021
Eljezi: Završavamo prebrojavanje svih glasova u toku nedelje
Prebrojavanje svih glasova sa lokalnih izbora održanih 17. oktobra očekuje se da bude završeno ove nedelje. 
  • 19.10.2021
Varhelji: Dijalog BG i PR ključan za stabilnost regiona
Komesar za proširenje EU, Oliver Varhelji rekao je danas da do deesakalcije prilika između Beograda i Prištne mora doći ”malim koracima” koji se dešavaju ”na terenu”, a koji obezbeđuju sigurnost i bolji život za građane.
  • 19.10.2021
Vučić: Niko nije terao ljude na Kosovu da glasaju
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da niko nije terao ljude u srpskim sredinama na Kosovu da izađu na lokalne izbore koji su održani u nedelju i dodao da je zadovoljan izlaznošću.
  • 19.10.2021
Kosovski MUP: Izdato preko 58.000 nalepnica
Kosovsko Ministarstvo unutrašnjih poslova do sada je izdalo 58.027 kompleta nalepnica za vozila sa srpskim registarskim oznakama, koja se kreću po Kosovu, a prema sporazumu iz Brisela postignutom 30. septembra.
  • 19.10.2021
Posmatračka misija EU: Srpska lista vršila pritisak na birače
Lokalni izbori na Kosovu bili su dobro organizovani, veliki broj kandidata ponudio je biračima stvarni izbor, osim u opštinama u kojima žive kosovski Srbi gde su zabeleženi direktni pritisci aktivista Srpske liste na birače, navodi se preliminarnom izveštaju posmatračke misije Evropske unije.
  • 19.10.2021