Vesti
Politika

NDS: Podržavamo izlazak Srba na izbore

Šef poslaničke grupe Nove demokratske stranke Marko Đurišić izjavio je da je odluka da Srbi sa KiM izađu na izbore dobra.
NDS: Podržavamo izlazak Srba na izbore
Marko Đurišić (Foto Blic)

"Verujem da je to dobra odluka, iako je ona sigurno doneta u teškim okolnostima i sa puno razloga protiv. Ipak, mislim da nas je istorija naučila da je svako neučestvovanje lošije od učestvovanja, pa makar i pod neravnopravnim uslovima", rekao je Đurišić.

On je istakao da Nova demokratska stranka učestvuje i da ima svoje kandidate na zajedničkoj srpskoj listi.

"Država koja je potpisivanjem briselskog sporazuma preuzela odgovornost za Srbe na KiM mora da ima jasan stav. Mi očekujemo da pozove sve građane da izađu i glasaju jer je učestvovanje i u ovakvoj situaciji bolje rešenje od neučestvovanja", rekao je Đurišić.

Đurišić je dodao i da je NDS aktivan na KiM i da se bori da što više građana izađe i glasa za Srpsku listu i njihove kandidate.Ostale vesti

Vučić: Spremni smo za nastavak dijaloga

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je nakon razgovora sa Miroslavom Lajčakom da je Srbija posvećena dijalogu sa Prištinom i spremna je za njegov nastavak "u svakom trenutuku kada kada bude pozvana u Brisel".

  • 03.03.2021
Čitaku zvanično završila mandat ambasadorke u SAD
Vljora Čitaku je zvanično završila svoj mandat ambasadorke Kosova u Sjedinjenim Američkim Državama, prenosi KosovaPress.
  • 03.03.2021
Eljezi: Sutra se očekuje objavljivanje konačnih rezultata izbora

Konačni rezultati vanrednih parlamentarnih izbora održanih na Kosovu 14. februara biće poznati sutra, prenosi KosovaPress.

  • 03.03.2021
Selaković: Posvećeni dijalogu sa Prištinom, problem nedostatak poverenja

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković započeo je zvaničnu posetu Berlinu obraćanjem Odboru za EU nemačkog Bundestaga, gde je poručio da Srbija, čiji je spoljnopolitički prioritet punopravno članstvo u EU, ostaje posvećena dijalogu sa Prištinom, pod okriljem Unije, ali ukazao da je ono što je u ovom procesu značajan problem, nedostatak poverenja, prenosi RTS

  • 03.03.2021
“Sporazum”: U iščekivanju zvaničnih rezultata
U novoj emisiji “Sporazum” govorimo o političkoj situaciji na Kosovu nakon održanih vanrednih parlamentarnih izbora, sa posebnim akcentom na učešće nevećinskij zajednica. Analiziramo kakve promene na relaciji Priština – Beograd donosi izborni pobednik Aljbin Kurti ako uspe da formira svoju novu vladu.
  • 03.03.2021
Lajčak stiže u Beograd, danas razgovori sa Vučićem
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom u 18 časova.
  • 03.03.2021