Vesti
Politika

"Nataša Kandić istinski srpski patriota, a ne izdajnik"

Ambasadorka Kosova u SAD Vljora Čitaku navela je da je Nataša Kandić, koja je nominovana za Nobelovu nagradu za mir, istinski srpski patriota, a ne izdajnik.
Vljora Čitaku (Foto Gazeta blic)

Čitaku je na svom Tviter nalogu objavila fotografiju sa današnjeg protesta Pokreta Zavetnici u Beogradu.

"Nataša Kandić je ostrvo razuma čak i tokom najtamnijih trenutaka naše novije istorije. Ona je hrabra, i neće biti maltretirana. I verujem da je njena moć i snaga da otvoreno govori o ratnim zločinima i odgovornosti čine istinskim srpskim patriotom, a ne izdajnikom", napisala je Čitaku.

Nataša Kandić i Fond za humanitarno pravo predloženi su za Nobelovu nagradu za mir, a predlog su izneli predsedavajući američke Helsinške komisije, republikanski senator iz Misisipija Rodžer Viker i demokratski član Odbora za spoljnopolitičke odnose Predstavničkog doma, kongresmen iz Njujorka Eliot Engel.

Pokret Zavetnici održao je protest ispred Kuće ljudskih prava u centru Beograda, a iz Građanske inicijative navode da je reč o “protestu protiv NVO“.

"Iselićemo Natašu Kandić, Sonju Biserko i antisrpske NVO i gradskog poslovnog prostora", navode Zavetnici na svojoj stranici na Fejsbuku.Ostale vesti

Sastanak CIK-a o učešću političkih partija
Centralna izborna komisija održaće danas sastanak na kojem se očekuje da donese odluku o sertifikaciji političkih partija zajedno sa listama kandidata, prenosi Gazeta Express.
  • 22.01.2021
Kosnet: Kandidati za poslanike da poštuju odluke pravosuđa
Američki ambasador na Kosovu Filip Kosnet pozvao je sve kandidate za poslanike Skupštine Kosova koji nisu sertifikovani od strane Centralne izborne komisije da poštuju odluke pravosuđa. U intervjuu za televiziju Kanal 10, Kosnet je rekao da postoji pravni postupak za žalbe na ove odluke.
  • 21.01.2021
Milion evra za nadoknadu štete od poplava
Tehnička Vlada Kosova izdvojila je milion evra za nadoknadu štete nastale na stambenim zgradama kao rezultat poplava koje su zahvatile Kosovo u prvoj nedelji januara.
  • 21.01.2021
EK se oglasila povodom izjave Ramuša Haradinaja
Iz Evropske komisije su povodom poziva Ramuša Haradinaja na stvaranje "velike Albanije" za Tanjug poručili da politički lideri u regionu moraju da promovišu dobrosusedske odnose i da se pridržavaju evropskih vrednost.i
  • 21.01.2021
Kurti: Ne povlačim se sa liste kandidata za poslanike
Predsedavajući pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti izjavio je da lista kandidata za poslanike te stranke za izbore ostaje onakva kao što je i predata, sa njim na čelu.
  • 21.01.2021
Džo Bajden položio zakletvu za predsednika SAD

Polaganjem zakletve Džozef Bajden je zvanično postao 46. predsednik SAD.

  • 20.01.2021