Vesti
Politika

Nastavlja se vanredna sednica Skupštine

Danas u 10 časova biće nastavljena vanredna sednica Skupštine Kosova na kojoj će poslanici raspravljati o programu nove vlade od 2017. do 2021. godine.
Nastavlja se vanredna sednica Skupštine
Skupština Kosova (Foto arhiva Kim)

Odluku o nastavku vanredne sednice je prošle nedelje donelo Predsedništvo kosovske skupštine.

Na sednici je doneta odluka da skupštinsko zasedanje bude nastavljeno i u utorak u 10 sati.

Nakon pitanja poslanika i izjašnjavanja van dnevnog reda, raspravljaće se o predlogu Odluke za formiranje skupštinskih komisija.

Nakon toga predviđeno je da premijer Kosova Ramuš Haradinaj informiše poslanike o optužbama na račun ministra poljoprivrede Nenada Rikala.

Ministar poljoprivrede Nenad Rikalo je nedavno optužen da je tokom ratnih sukoba na Kosovu počinio ratni zločin.Ostale vesti

Završena sednica Saveta za nacionalnu bezbednost u Srbiji
U palati "Srbija" završeno je zasedanje Saveta za nacionalnu bezbednost kojim je predsedavao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
  • 06.03.2021
Valjdet Sadiku imenovan za privremenog otpravnika poslova ambasade Kosova u SAD
Ambasador Valjdet Sadiku imenovan je za otpravnika poslova u ambasadi Kosova u Vašingtonu, saopštilo je kosovsko Ministarstvo spoljnih poslova i dijaspore (MIPD).
  • 06.03.2021
Palmer: Nije pritisak, ali
SAD neće pritiskati, već ohrabruju Beograd i Prištinu da postignu sporazum o normalizaciji, kaže specijalni izaslanik za Zapadni Balkan Metju Palmer.
  • 06.03.2021
EP 25. marta o Zapadnom Balkanu
Debata o izveštajima o napretku četiri balkanske države ka EU biće održana na mini-plenarnoj sednici Evropskog parlamenta 25. marta, saopšteno je u Briselu.
  • 06.03.2021
Osmani: KBS sledeće nedelje u prvu mirovnu misiju
Očekuje se da će pripadnici Kosovskih bezbednosnih snaga otputovati u prvu mirovnu misiju na svetu, koja će se izvoditi zajedno sa američkom vojskom, najavila je vršilac dužnosti predsednika Kosova Vjosa Osmani tokom obeležavanja godišnjice Epopeje OVK.
  • 05.03.2021
Optužnice protiv 14 budućih kosovskih poslanika, najviše iz Samoopredeljenja
Poslanička mesta u kosovskoj skupštini zauzele su i osobe koje se suočavaju sa pravosudnim procesom. Naime, podignuta je optužnica protiv 14 budućih poslanika, javlja Koha.
  • 05.03.2021