Vesti
Politika

"Nastaviti istim tempom da bi se pobeda u Interpolu održala"

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kaže za RTS, povodom povlačenja kandidature Prištine za članstvo u Interpolu, da se mora nastaviti istim tempom kako bi se pobeda održala i da kosovska delegacija ni sledeće godine ne uspe u svojoj nameri.
Nebojša Stefanović (Foto Inserbia-info)

Nebojša Stefanović je u Dnevniku RTS-a rekao da je u Čileu moglo da se vidi koliko je značajna činjenica da je ugled Srbije u svetu značajno veći.

"Ono što je uradio predsednik Vučić, ono što je uspeo da nam obezbedi kao podršku, kroz ogroman rad i ekonomsku stabilnost zemlje, kroz ogroman ugled zemlje, kontakte sa najvišim vođstvima tih zemalja, omogućilo je nama iz MUP-a da u razgovoru sa kolegama koje odlučuju u Izvršnom komitetu i na Generalnoj skupštini, dođemo do jedne pobede za Republiku Srbiju", ističe ministar.

Navodi da je prištinska delegacija, kada je videla da neće imati većinsku podršku, odustala od svoje kandidature.

"Veoma je značajno da je cela zemlja radila na tome. Hoću da se zahvalim ljudima iz drugih državnih institucija, iz Kancelarije za KiM, Ministarstva spoljnih poslova, koji su pomagali kolegama iz MUP-a da dođemo do ovoga", rekao je Stefanović.

Međutim, kako je napomenuo, to znači da se mora nastaviti istim tempom i ove godine, da bi se pobeda održala i da kosovska delegacija sledeće godine ne pokuša da aplicira ponovo, odnosno da ne uspe u svojoj nameri.

"Zahvaljujem građanima Srbije koji su verovali u nas. Ovo je stvar zbog koje smo veoma ponosni", zaključio je Stefanović.

Priština je povukla zahtev za članstvo u Interpolu sat vremena pre početka sednice Generalne skupštine te organizacije.Ostale vesti

Vučić, floskule, njihova značenja i tumačenja
Političari i analitičari na Kosovu različito tumače nedavnu izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića "da će ove godine Srbiji po pitanju Kosova biti ponuđeno nešto što će teško moći da odbije, ali neće smeti da prihvati".
  • 24.02.2020
Protest zbog najave ukidanja takse
Aktivisti Alijanse za budućnost Kosova organizovali su u Prištini simboličnu akciju protiv najave premijera Aljbina Kurtija da će ukinuti taksu od 100 odsto na srpske i proizvode iz Bosne i Hercegovine.
  • 24.02.2020
Rašić: Ukidanje takse će odblokirati proces dijaloga
Ukidanje ili bar suspenzija taksi dovela bi do prekida blokade procesa dijaloga Beograda i Prištine, smatra predsednik PDS-a Nenad Rašić.
  • 24.02.2020
Uzurpirana imovina, bezbednosna i ekonomska situacija u povratničkim sredinama, glavni su razlozi što je proces povratka na Kosovu u stagnaciji, zaključili su ministar Dalibor Jevtić i šef misije Oebsa Jan Bratu.
  • 24.02.2020
Premijerka Srbije Ana Brnabić poručila je danas u Londonu da je planirano da do kraja godine otpočne izgradnja auto - puta mira Niš-Priština-Tirana-Drač, koji će EBRD najverovatnije finansirati.
  • 24.02.2020
Brnabić i Kurti na samitu u Londonu
Premijeri Kosova i Srbije, Aljbin Kurti i Ana Brnabić učestvuju na samitu u Londonu na poziv Evropske banke za obnovu i razvoj.
  • 24.02.2020