Nastavak radova na Ibarskom mostu

U blizini glavnog ibarskog mosta u severnom delu Mitrovice, nastavljeni su radovi.

Podeli ovaj članak sa:
  • Radovi na mostu (Foto Kontakt)

Uz pomoć teških građevinskih mašina, uklanja se stari asfalt u Kolašinskoj ulici, u neposrednoj blizini ibarskog mosta, na mestu predviđenom za izgradnju kružnog toka.

Mesto na kojem se izvode ovi radovi, osigurano je i postavljena je tabla na kojoj piše da je zabranjen prilazak nezaposlenima.

Glavni ibarski most i dalje je otvoren samo za pešake.

Most u Mitrovici bio je glavna tema razgovora poslednje dve runde tehničkog dijaloga u Briselu, prošle nedelje i krajem februara.

Podsetimo, gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić aprila 2017. godine naložio je prekid radova na glavnom mostu na Ibru, zbog niza incidenata i loše bezbednosne situacije.

Zatražio je tada od međunarodnih i lokalnih bezbednosnih organa da se osigura bezbednost građana, a od EU poštovanje Briselskog sporazuma.

Portparolka Kancelarije EU na Kosovu: Očekujemo u potpunosti sprovođenje dogovora o mostu u Mitrovici

Portparolka u Kancelariji EU na Kosovu Dinka Živalj kaže u izjavi za Radio Kontakt plus da, kao što je slučaj i sa ostalim sporazumima postignutim u okviru briselskog dijaloga, EU očekuje da se i sporazum o mostu u Mitrovici u potpunosti sprovede.

"Predstojeći razgovori na nivou glavnih pregovarača trebalo bi da pomognu u daljem potpunom sprovođenju ovog sporazuma,"- ističe Dinka Živalj.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane