Vesti
Politika

Nastavak predizborne kampanje: O planovima i prioritetima

Predstavnici političkih partija nastavljaju kampanju obilazeći mesta na Kosovu i predstavljajući građanima svoje planove i ciljeve za koje će se, ukoliko pobede na vanrednim parlamentarnim izborima, zalagati. 
Nastavak predizborne kampanje: O planovima i prioritetima
Ilustracija (Foto arhiva Kim)

Kandidat za poslanika ispred Srpskog demokratskog saveza Mihailo Šćepanović rekao je da se za „dvadeset godina na Kosovu skoro ništa nije promenilo“, te da bi ova politička opcija, ukoliko pobedi na izborima, imala „pune ruke posla“. Na pitanje šta novo nudi ova partija, Šćepanović odgovara:

„Novo ili staro, ali mi jednostavno želimo da živimo život dostojan čoveka u 21. veku. Da se naša deca školuju u našim mestima, želimo da imamo normalan život, da imamo kao i svugde u svetu pravo na zdravstvo i obrazovanje, da budemo deo Srbije, ono što sada nismo. Da to prepravimo, da bismo mogli našu decu da učimo kako živeti u zajednici sa svima, pa i sa Albancima“, rekao je on.

Građanima je poručio da zajedno sa njima žele da rešavaju probleme.

"Da budemo među svojim narodom, da ne budemo samo gosti na Kosovu i Metohiji, da ne dajemo izjave kako smo želeli da dočekujemo praznike sa svojim narodom, nego da živimo sa njim, da bi mogli sve ono što ih tišti da nam kažu direktno u oči i da to zajednički popravimo", rekao je Šćepanović.

Jedan od proklamovanih prioriteta GI Za slobodu, pravdu i opstanak biće zapošljavanje mladih ljudi, kazao je Cvetko Veljković.

„Mladi ljudi odlaze, ostaju starije osobe, prioritet nam je zapošljavanje mladih kako bi ostali ovde, u Štrpcu. Takođe bismo sprečili izgradnju minihidrocentrala. Opština Štrpce, ali i druga mesta ostala su bez vode, izvorišta pijaće vode uništena su ukopavanjem reke. Mi bismo pokrenuli ski centar Brezovica, naša opština ima puno potencijala za turizam, kako zimski, tako i letnji“, rekao je Cvetković i dodao da će se ova politička opcija boriti za opstanak naroda širom Kosova.

Portparol i kadidat za poslanika Romske inicijative Gazmen Salijević kazao je za RTV Kim da aktivisti ove političke opcije svakodnevno na terenu razgovaraju sa građanima.

„Pokušavamo da vratimo ljudima nadu u bolji život. Samo radom, zalaganjem i istinskom borbom možemo doneti promene. Romska inicijativa ima cilj da se izbori za socijalnu pravdu, jednakost i potpunu integraciju, a ne asimilaciju Roma u kosovsko društvo“, naveo je Salijević.

On napominje da su kroz poslednjih dvadeset godina problemi Roma i romske zajednice gurani pod tepih.

„Mi pokušavamo da im damo prostor da govore, a zatim da mi, zajedno sa njima, pronađemo način da tu energiju koju nam oni daju usredsredimo kroz našu inicijativu“, zaključio je Salijević.

Potpredsednik Srpske liste Dalibor Jevtić i kandidati za poslanike Slavko Simić i Zoran Mojsilović, obišli su danas renoviranu Osnovnu školu "Radoš Tošić" u Osojanu i uručili kljičeve nove kuće porodici Đuričić u Velikoj Hoči.

„Predstavnici Srpske liste su iz Velike Hoče poručili da je glas za Srpsku listu, glas za nastavak investicija i izgradnju novih kuća, puteva, vrtića i škola“, poručio je Dalibor Jevtić na Fejsbuku.


Представници Српске листе, потпредседник Далибор Јевтић и кандидати за посланике Славко Симић и Зоран Мојсиловић, обишли...

Posted by Dalibor Jevtić on Понедељак, 08. фебруар 2021.

 

Dok je delegacija Srpske liste predvođena predsednikom Goranom Rakićem, potredsednikom Igorom Simiće i gradonačelnikom Milanom Radojevićem posetila danas naselje Brđani u Severnoj Mitrovici.

Iz GI Ujedinjena Zajedica – Adrijana Hodžić, navode da bi formiranje opština sa bošnjačkom većinom u pećkom i prizrenskom regionu omogućilo opstanak ne samo bošnjačke, već i drugih manjinskih zajednica.

„Opštine obezbeđuju mnogo više od jednokratne pomoći za stanovnike. Njihov zadatak je, između ostalog, izgradnja obdaništa, škola, bolnica, izgradnja i obnova puteva – a sve to utiče i na otvaranje novih radnih mesta. Rad lokalnih privrednika postaje lakši, a u isto vreme se stanovnici ohrabruju da budućnost planiraju u svom rodnom mestu“, navela je Hodžićeva na Fejsbuku.


Prošla godina postavila je pred sve nas brojne izazove, ali nas je podsetila koliko je na Kosovu neophodna...

Posted by Adrijana Hodžić on Понедељак, 08. фебруар 2021.

 

Predizborna kampanja za predstojeće vanredne parlamentarne izbore na Kosovu trajaće do petka, 12. februara u ponoć.Ostale vesti

Izveštaj EK o Kosovu: Godina političke nestabilnosti
Period od oktobra 2020. do oktobra 2021. godine na Kosovu obeležila je politička nestabilnost, a zakonodavne aktivnosti bile su ograničene uključujući i napore u reformama u vezi sa Evropskom unijom, navodi se u izveštaju Evropske komisije (EK) o Kosovu.
  • 19.10.2021
Eljezi: Završavamo prebrojavanje svih glasova u toku nedelje
Prebrojavanje svih glasova sa lokalnih izbora održanih 17. oktobra očekuje se da bude završeno ove nedelje. 
  • 19.10.2021
Varhelji: Dijalog BG i PR ključan za stabilnost regiona
Komesar za proširenje EU, Oliver Varhelji rekao je danas da do deesakalcije prilika između Beograda i Prištne mora doći ”malim koracima” koji se dešavaju ”na terenu”, a koji obezbeđuju sigurnost i bolji život za građane.
  • 19.10.2021
Vučić: Niko nije terao ljude na Kosovu da glasaju
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da niko nije terao ljude u srpskim sredinama na Kosovu da izađu na lokalne izbore koji su održani u nedelju i dodao da je zadovoljan izlaznošću.
  • 19.10.2021
Kosovski MUP: Izdato preko 58.000 nalepnica
Kosovsko Ministarstvo unutrašnjih poslova do sada je izdalo 58.027 kompleta nalepnica za vozila sa srpskim registarskim oznakama, koja se kreću po Kosovu, a prema sporazumu iz Brisela postignutom 30. septembra.
  • 19.10.2021
Posmatračka misija EU: Srpska lista vršila pritisak na birače
Lokalni izbori na Kosovu bili su dobro organizovani, veliki broj kandidata ponudio je biračima stvarni izbor, osim u opštinama u kojima žive kosovski Srbi gde su zabeleženi direktni pritisci aktivista Srpske liste na birače, navodi se preliminarnom izveštaju posmatračke misije Evropske unije.
  • 19.10.2021